Nieuw brunch- en koffiezaakje open in het Dwaalgebied: June Tilburg!

june tilburg

In het prachtige pand waar voorheen Prins Heerlijk was gevestigd, is een nieuw brunch- en koffiezaakje geopend. Na een verbouwing van een aantal maanden is June sinds woensdagochtend open. Lees snel verder.

Aan het roer van June staan Nina Coumans en Joost van der Bruggen. De naam is een verwijzing naar de geboortemaand van beide eigenaren én het interieur van de zaak. Dat is namelijk fris en licht: zoals de maand juni dus. Joost slooft zich in de keuken uit om de lekkerste gerechten op borden te presenteren, Nina legt de gasten in de zaak in de watten. Zo werkte Nina eerder al bij zaken als Pino’s, Dudok, Smeer’m en Lunchcafé Nieuwland.

Het idee om June te openen, is geboren uit een gedeelde droom van twee liefhebbers va koffie, lekker eten & gastvrijheid. Het doel; een sfeervolle plek creëren waar mensen samen komen om te genieten. Op de menukaart vind je brunchgerechten die zijn samengesteld uit verse, lokale ingrediënten. Aan wat voor gerechten je dan moet denken? French toast met koffie, hazelnoot en banaan, gepocheerde eieren met diverse toppings, homemade rendang van jackfruit of een bulgur bowl met geroosterde groenten. Voor ieder wat wils dus en volledig vegetarisch.

Zoals je hierboven leest, werken ze veel met lokale ingrediënten en producten. Zo komt de thee die ze serveren van de overburen (Bij de T), gebruiken de eieren van De Annahoeve uit De Moer en komen veel kazen van Duingoed: gemaakt van melk van de koeien die grazen rondom de Loonse en Drunense duinen.

Meer informatie

Bij June Tilburg serveren ze een all-day brunchkaart. Dat wil – voor degene die geen Engelse talenknobbel hebben – zeggen dat je de brunchkaart de gehele dag kunt bestellen. June is gevestigd in de Nieuwlandstraat op nummer 16. Ze zijn van woensdag t/m zondag tot 17:00 uur geopend. Van woensdag t/m vrijdag gaan ze om 8:30 uur open, op zaterdag openen de deuren om 09:00 uur en zondag is het uitslaapdag. Dan kun je er vanaf 10:30 uur terecht.

Wil je meer informatie over June of de menukaart? Check dan snel de website. Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen? Volg June dan snel via Instagram.