Nieuw in Tilburg: conceptstore VANDEMAKER

VANDEMAKER

Er wordt druk gewerkt aan de Pieter Vreedestraat 15, in het pand waar eerst Articles haar winkel had. Binnenkort opent hier namelijk de nieuwe winkel VANDEMAKER, een walhalla voor iedereen die van mooie dingen houdt. Van leren tassen en handgemaakte klokken tot unieke sieraden en bijzonder drukwerk; je vindt het allemaal naast elkaar.

Het logo is net aangebracht op het bord aan de gevel en binnen wordt er flink geklust. Alles om op 1 maart de feestelijke opening te kunnen vieren. Beeldend kunstenaar Suuz en grafisch ontwerper Ellen staan aan het roer van de winkel en leerden elkaar kennen bij de pop-up store in de Emmapassage. Beiden wisten dat ze ‘als ze ooit groot waren’ een vaste plek wilden om lokale creatief ondernemers een podium te bieden.

Design, kunst, ambacht en vintage

Bij VANDEMAKER koop je een product met een verhaal. Ontwerpers en kunstenaars kunnen ruimte huren en Suuz en Ellen zorgen ervoor dat er een goede mix van de verschillende producten wordt gecreëerd. Geen marktplaats-idee waarbij iedereen zijn eigen plank of hoekje heeft dus. Met minimaal twintig deelnemers die hun waar in de winkel aanbieden en een steeds wisselend aanbod word je steeds weer verrast.

Art Cabin

Op de plek waar eerst pashokjes zaten, verrijst een Art Cabin. In dit gedeelte van de winkel krijgen lokale kunstenaars de ruimte om hun werk te exposeren. Beeldend kunstenaar Kees Schouten bijt het spits af met een selectie van zijn kunstwerken.

Nieuwsgierig geworden naar VANDEMAKER? De winkel opent 1 maart voor het eerst haar deuren en is daarna iedere week van woensdag tot en met zondag geopend. Tot die tijd kun je alvast een kijkje nemen op de website en voor het laatste nieuws kun je de Facebookpagina in de gaten houden.