Nieuw muzikaal evenement Hap & Stap wil vast begrip worden in het Dwaalgebied: ‘Muziek en bourgondisch genieten staan centraal!’

hap & stap de harmonie

Genieten van prachtige muziek op één van de meest historische plekken van de stad op het gebied van muziek. En dat allemaal onder het genot van een culinair menu. Rootz Café en De Harmonie slaan de handen ineen voor een mooi bourgondisch & muzikaal evenement in het Dwaalgebied: Hap & Stap. De volgende editie staat op zondag 5 maart 2023 op het programma en de organisatie heeft de ambitie om het evenement zo’n vier á vijf keer per jaar te organiseren. Wij spreken over het evenement met Martin van Gulik van Rootz Café en Bart van Aar van De Harmonie.

Rootz Café is een naam die je wellicht bekend in de oren klinkt. Muziekliefhebbers Martin en zijn bevriende dj Hans Nuijten gaan al jarenlang diverse horecazaken in de stad af om daar hun favoriete muziek te laten horen. “Hans en ik zijn allebei enorme muziekfreaks. We hebben beiden een collectie van duizenden cd’s en platen. We zijn vooral liefhebbers van rock, jazz, soul en country.”

Inmiddels staan Martin en Hans maandelijks in Kim’s Kroeg waar zo’n tweehonderd muziekliefhebbers op af komen en organiseren ze ook evenementen bij Steck013. “Ik liep op een dag door het Dwaalgebied langs De Harmonie en vond het zo’n prachtige zaak met een nog mooiere muziekgeschiedenis in de stad. Toen ben ik binnengestapt en vroeg ik de eigenaar van De Harmonie of we konden gaan samenwerken.”

Het resultaat is Hap & Stap. Een zondagmiddag waarop je letterlijk wat lekkers kunt eten én kunt genieten van mooie muziek. “Tijdens de eerste editie waren de reacties super positief. Wij vinden het belangrijk dat mensen genieten. Van de muziek, maar ook van het eten. Ik zou het supergaaf vinden als Hap & Stap een begrip wordt in Tilburg en we het meerdere keren per jaar kunnen gaan organiseren,” vertelt Martin.

Muzikaal en bourgondisch genieten

Op zondag 5 maart staat de volgende editie van Hap & Stap op het programma. Gasten zijn vanaf 16:00 uur welkom voor een laidback middag waarop je geniet van mooie muziek en culinair in de watten wordt gelegd door de keukenbrigade van De Harmonie. “We serveren die dag een speciaal driegangen verrassingsmenu van de chef. Dan trekken we echt alle registers open en zorgen we dat we de lekkere dingen in huis hebben. Dit menu kost €34,50. Je kunt overigens ook gewoon een biertje komen drinken en wat snacken. Iedereen is welkom,” vertelt Bart.

Bart en zijn team staan garant voor de kwaliteit van het eten en drinken, Martin en Hans voor de muziek. “Wij nemen onze geluidsinstallatie mee. Uit respect voor de muziek die we draaien, vinden we dat het geluid van het allerhoogste niveau moet zijn. We willen de mensen vooral verrassen met mooie muziek. Daarin gaan we alle kanten op. Van Frank Sinatra tot Radiohead. Of je nu lekker zittend geniet van de muziek of gezellig komt schuifelen: het mag allemaal.  De Harmonie moet een aantal zondagen per jaar the coolest place van Tilburg worden. Te beginnen op 5 maart.”

Muziekvrienden

Martin en Hans hebben elkaar vijftien jaar geleden leren kennen en zijn daarna uitgegroeid tot beste muziekvrienden. “Hans was vroeger dj bij La Cabane, destijds een bekende uitgaansgelegenheid in Tilburg. Op een gegeven moment werd er een reünie georganiseerd en zijn we goede vrienden geworden. We delen onze passie voor muziek, gaan veel naar concerten en genieten samen van muziek.”

Martin grapt verder: “We zijn weleens naar de dokter geweest met de vraag of hij een medicijn heeft tegen dit muziekvirus. Maar dat is er niet!” Tijdens Hap & Stap willen ze meer mensen die besmet zijn met het muziekvirus van een mooie middag en avond voorzien. “Voor ons is het geslaagd als mensen een lach op hun gezicht hebben, genieten van de muziek, de sfeer van De Harmonie en uiteraard het eten.”

Al met al wordt het een mooie trip down memory lane. “Zowel qua muziek, maar ook qua gevoel. Vroeger was het heel normaal dat je op zondag met de familie naar een plek ging waar je kon dansen, genieten van muziek en een hapje kon eten. Dat gevoel willen we met Hap & Stap weer vastpakken.”

Meer informatie

Wil jij graag een plekje reserveren tijdens Hap & Stap op zondag 5 maart? Stuur dan vooral een mailtje naar bediening@deharmonietilburg.nl. Geef daarin ook vooral aan of je van een culinair verrassingsmenu wilt genieten. Overigens is het geen probleem als je gewoon van de muziek wilt komen genieten onder het genot van een drankje, of wat wilt eten, maar niet per se een heel menu hoeft. De Harmonie zorgt ook voor een aantal specials en lekkere borrelhapjes. Meer weten over het evenement? Check dan deze website.

Ben je benieuwd wat Rootz Café allemaal nog meer organiseert? Check dan ook vooral hun website en volg Martin & Hans hun muziekavonturen via Facebook en Instagram.