Nieuw restaurant opent in de binnenstad: GIST!

gist tilburg

Als het meezit, heeft de Tilburgse binnenstad er in mei een nieuw restaurantje bij: GIST! Het restaurant opent in het pand waar voorheen Don’s Noodle Shop was gevestigd. Aan het roer van het restaurant staan Lenore Inkelaar en Niek Gaertner. Zij hebben al jarenlang een droom om een klein restaurant te openen. Die droom gaat dus snel in vervulling. Lees snel verder. 

Lenore en Niek komen oorspronkelijk niet uit Tilburg, maar zijn inmiddels échte Tilburgers. Zo’n twaalf jaar geleden zijn ze in de stad komen wonen voor hun studie. Ze hebben elkaar dan ook in Tilburg leren kennen en zijn vervolgens verliefd geworden. Na het afronden van de studies besloot het stel om het roer om te gooien. Lenore en Niek gingen in de horeca werken. Niek in de keuken, Lenore aan de voorkant. Zo werkte Niek eerder bij Eetbar de Wagon en RAK en heeft Lenore horeca-ervaring opgedaan bij Smeer’m, Karakter en de afgelopen jaren bij Stadsbrouwerij 013. Bij GIST zal Niek dan ook verantwoordelijk zijn voor de keuken en is Lenore aan de voorkant het gezicht van de zaak.

Lunch, borrel en diner

GIST wordt een knusse en ontspannen plek waar je kunt komen genieten van heerlijke gerechtjes met een goed glas (natuur)wijn of een biertje. Ze werken graag met (seizoens)groenten, maar zullen ook vis- en vleesgerechten op de kaart hebben. Wat je kunt verwachten? Lekkere barsnacks en een kleine afwisselende menukaart met wat kleinere gerechten. Een fijne plek voor de lunch, borrel of een uitgebreid diner dus. Binnen is er straks plaats voor zo’n 25 à 30 zitplaatsen en er komt ook een klein gevelterras voor de deur.

Inmiddels hebben Lenore en Niek de sleutels van het pand aan de Langestraat ontvangen en zijn ze druk bezig om het pand te verbouwen. Als alles meezit, opent GIST in mei de deuren.

Meer informatie

Wij houden de opening van GIST uiteraard nauwlettend in de gaten. Benieuwd welke zaken nog meer nieuw zijn in Tilburg, nog moeten openen of inmiddels open zijn? Check dan deze link.