Nieuw seizoen van 00:13 van start gegaan

Poppodium 013

Afgelopen zaterdag liep een groot deel van techno-liefhebbend Tilburg uit voor een nieuwe editie van Suburban Disco in poppodium 013. De dansavond betekende het startschot van een nieuw 00:13 seizoen, vol met clubavonden gehost door de beste collectieven, labels, en DJ’s. Na een goed eerste halfjaar, wordt het programma komend jaar verder uitgebreid.

Nul013

Nul013 (00:13) werd vorig jaar opgericht om het nachtprogramma van poppodium 013 verder vorm te geven. Waar de poptempel traditioneel sterk is in (sub)genres als metal, rock, pop en hiphop, moest het nieuwe nachtlabel ervoor zorgen dat er meer ruimte kwam voor dance. Met succesvolle en terugkerende clubavonden als Singlefeestje, Suburban Disco, Gaande, Zer00s Heroes en SubQuake, werd dit doel al voor een groot deel bereikt. Toch zet het nachtlabel dit seizoen nog een stap extra.

Zo krijgt het programma voor de komende maanden inmiddels al aardig vorm. Nieuw is het van oorsprong Bossche ‘Losjes’: een avond vol frisse house met hier en daar een uitschieter naar techno of disco. ‘Losjes’ groeide de afgelopen jaren dermate hard, dat een eigen festival deze zomer ruim 1500 bezoekers trok. Daarnaast pakt ‘Suburban Disco’ in november uit met een exclusieve showcase van Luke Slater’s alter ego Planetary Assault Systems en ontvangt het hiphop/house feestje ‘Gaande’ niemand minder dan The Flexican. Naast de ‘vaste avonden’ komt ook het immens populaire ‘Nachtcollege’ binnenkort op bezoek in 013. Op donderdag 10 november wordt de Main van 013 gevuld met 3000 man, die tot 04:00 uur in de nacht los kunnen gaan op de nieuwste en beste house.

Social Media

Buiten de nieuwe invulling van het programma, krijgen ook de social media kanalen van Nul013 een flinke boost. Op zowel Instagram als Facebook kunnen bezoekers dit seizoen nog beter op de hoogte blijven van de tofste events, meedoen aan ticketacties, en unieke content zien van de verschillende dansavonden.

Programma 00:13

  • Singlefeestje op 17 september
  • SubQuake w/ Phace op 24 september
  • King Shiloh Soundsystem op 30 september
  • Losjes w/ Palms Trax op 8 oktober
  • Gaande w/ The Flexican op 15 oktober
  • Zer00s Heroes op 22 oktober
  • Euphoria op 5 november
  • Nachtcollege w/ Gabriel Ananda op 10 november
  • Suburban Disco w/ Luke Slater op 19 november