Nieuw in Tilburg: Vapiano

Wie de laatste weken voorbij het Piusplein reed, is het vast niet ontgaan. In korte tijd werd daar een gigantisch nieuw pand tevoorschijn getoverd: Piusplaza. Een plaats om te wonen én te eten. Woensdag 11 maart opende op de begane grond restaurantketen Vapiano.

Dat de Tilburgers van Italiaans eten houden, blijkt al wel uit de dagelijkse rij voor restaurant Happy Italy. Met de opening van de pizza en pastabar Vapiano is het keuze in betaalbaar Italiaans eten in de binnenstad nog groter. Met zo’n 130 vestigingen wereldwijd en zes vestigingen in Nederland klinkt de restaurantketen je misschien al wel bekend in de oren.

Kijkje in de keuken

Waar je Vapiano van kunt kennen? Van het betaalsysteem met de pasjes, de open keuken en het plaatsen van je bestelling. Midden in het restaurant vind je een open keuken waar je rechtstreeks aan de koks kunt doorgeven wat jij wilt eten. Extra knoflook, niet te pittig, zonder kaas. Je stelt zelf je gerecht samen. De zwoegende koks geven je letterlijk een kijkje in de keuken. En dat is vermakelijk. De koks gooien met pizzabodems en de pasta’s worden zelf gemaakt en ter plekke gedraaid.

vapianoafbeelding

Vapianisten cultuur

Wat Vapiano een fijne plaats maakt, is volgens bedrijfsleider Leroy Castens de ‘Vapianisten cultuur’, zoals hij het personeel van de keten liefkozend noemt. “Ons doel is om het leuk te maken voor de mensen. Voor de Vapianisten en voor de gasten. Ik werk nog maar net voor Vapiano en ik word nu al meegezogen in een bron van motivatie en plezier. En dat willen we ook overbrengen aan de gasten.”

In totaal werken er in de Tilburgse vestiging zo’n zestig Vapianisten. “Ik investeer belachelijk veel geld in Vapiano,” vertelt eigenaar van Vapiano Nederland Wibo Rademaker. “Ik wil hiermee een signaal afgeven dat de crisis een zelfgemaakt iets is.” Hij vindt de keten dan ook een goede toevoeging aan de stad. “Door de omvang van Vapiano dragen we bij aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Ik vind het belangrijk juist de jeugd toekomst en perspectief te geven.” Het personeel krijgt een stevige training waardoor ze volgens bedrijfsleider Leroy in een groter verhaal passen en ook echt iets meekrijgen.

Regiofunctie

Na zes vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vond Wibo het tijd voor een vestiging in Tilburg. Geheel onbekend in Tilburg is hij niet. De Boschenaar studeerde zelf in Tilburg aan de Rooi Pannen MHS Hotelmanagement. “De stad is een goede mix van studenten en winkelend publiek. Ook vormt Tilburg een goede regiofunctie voor omliggende plaatsen.”Na de opening van deze nieuwe vestiging gaat de keten door naar vergelijkbare grote steden. Inmiddels is er getekend voor een uitbreiding in Groningen, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam.

Meer informatie

Ben je benieuwd geworden naar de Vapianisten cultuur en naar het verse Italiaanse eten? Ga dan vooral zelf eens langs bij Vapiano aan de het Piusplein 65. Je kunt er terecht van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 24.00 uur.