NOIR lunch & borrelbar opent deze week na verbouwing van halfjaar

NOIR

Na een flinke verbouwing van ruim een halfjaar opent NOIR lunch & borrelbar aanstaande vrijdag in de Nieuwlandstraat. Daarmee heeft het Dwaalgebied er opnieuw een prachtige lunch- en borrellocatie bij. Aan het roer staan Sophie van Geel en Kimm Heesters. 

’s Middags is NOIR een lunchzaak en in de loop van de middag transformeert de zaak tot borrelbar waar je tevens kleine gerechtjes kunt bestellen. “Je kunt hier straks lekker borrelen zonder dat je om 18:00 uur op zoek moet naar een zaak om uiteten te gaan. We serveren heerlijke borrelbites & bites, maar natuurlijk ook gewoon de ‘standaard’ bitterbal. Zie het als een soort tapasidee. Je bestelt verschillende kleine bites waardoor je genoeg hebt gegeten en lekker verder kunt borrelen,” vertelt Sophie.

Zo staan er onder andere bruschetta’s, garnalenkroketten, Pata Negra, oesters, chorizocroquetos en tempuragarnalen op de borrelkaart. Ook klassiekers als nacho’s, een brood-, kaas- en hamplankje mogen uiteraard niet ontbreken. Ook staan er verschillende bites, oftewel kleinere gerechtjes, op de kaart. Denk aan quiche, kaasfondue, een stoofpotje, bavette en plaatpizza. Prijzen van deze bites variëren van vijf tot tien euro.

Op de lunchkaart vind je de befaamde tosti met tostisaus van Café Noir terug, maar kun je ook genieten van heerlijke lunchgerechten zoals een steak tartare, steak sandwich, pita falafel, salade gamba en Thaise pompoensoep.

Complete metamorfose

Het pand onderging het afgelopen halfjaar een complete metamorfose. “De stijl is compleet anders dan hoe het bij Café Noir was. Toch zijn er een aantal oude elementen bewust bewaard gebleven.”

Het oude café Noir roept veel herinneringen op bij Tilburgers. Bijvoorbeeld oud-scholieren van Odulphus die vroeger tijdens de spijbeluurtjes een tosti kwamen eten bij het café. “We hopen dat de mensen die vroeger bij Noir kwamen en nu wat ouder zijn gezellig komen borrelen en nostalgische gevoelens ervaren, maar we richten ons nu niet op scholieren. Die gaan toch niet naar een borrelcafé.”

Ben jij benieuwd?

Aanstaande vrijdag 30 november opent NOIR om 18:00 uur voor intimi. Vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom om de zaak te komen bekijken, een borrel te drinken en een hapje te eten. Vanaf dan zijn dit de openingstijden:

  • Maandag: 11:00 – 23:00 uur
  • Dinsdag: gesloten
  • Woensdag: 11:00 – 23:00 uur
  • Donderdag: 11:00 – 23:00 uur
  • Vrijdag: 11:00 – 01:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 – 01:00 uur
  • Zondag: 11:00 – 23:00 uur