Online FIFA of een blokje om: de mannen van zorgbedrijf Self blijven in contact met jongeren

Zorgbedrijf Self

De Coronacrisis zorgt ervoor dat we ons moeten aanpassen en soms een beetje creatief moeten nadenken. Zo ook bij zorgbedrijf Self. Waar zij normaal gesproken jongeren begeleiden op school, thuis of op het werk, is dat nu iets lastiger. Maar dat betekent niet dat de mannen van Self helemaal geen begeleiding meer kunnen bieden. Want: “In deze onzekere tijd is contact juist érg belangrijk!”

Foto: Jules van Iperen

Hoe ze precies contact houden en wat je dan nog allemaal samen kunt doen, leggen Menno en Ralf haarfijn uit in de onderstaande video. En wees vooral niet bang: de richtlijnen van het RIVM worden te allen tijde gevolgd.

Begeleiding

Juist in deze onzekere tijd vinden de mannen van Self het belangrijk om (fysiek) contact te houden met de jongeren. Maar dan wel aangepast aan de situatie. “We kijken per situatie naar wat er wél mogelijk is, in plaats van wat er niet mogelijk is. Of we nou één-op-één in een park afspreken, FaceTimen/bellen of bij iemand thuis langsgaan (op anderhalve meter afstand), we vinden het gewoon belangrijk dat er contact is.”

Veel van de jongeren kunnen niet meer naar school of naar hun werk, waardoor een zinvolle dagbesteding dan ook erg belangrijk is. “Juist in deze tijd willen we er voor ze zijn. Daarom voeren we ook nog steeds intake gesprekken en kunnen jongeren zich bij ons blijven aanmelden.”

Over Self

Self is een ambulant zorgbedrijf waar, in tegenstelling tot veel andere zorgbedrijven, alleen maar mannen werken. Self pakt de zaken nét even wat anders aan. Er is veel persoonlijke aandacht, stempels en kaders worden maar al te graag vermeden en er is ruimte voor creativiteit. En dat werkt! Zo goed zelfs, dat Self hard verder groeit. In januari werden er daarom vier nieuwe mannen toegevoegd aan het team. Allen met een eigen specialisatie.

Wil je contact opnemen met Self? Dan kan via de website.