Oost West Beukorkest: Kale Kiss Tour met Palinckx

In september speelt Beukorkest in een nieuwe samenstelling een reeks concerten. Plaza Futura in Eindhoven en Paradox in Tilburg (tijdens ‘Grublit'; Festival van het Absurde) zijn uitverkoren door dit dynamisch collectief.

Beukorkest is geen popband, maar een doortastende, geanimeerde groep die streeft naar een gesamtkunstwerk van muziek, beeldende kunst, theater en film. In september komt deze tamelijk absurde band voor de derde maal bijeen in een vernieuwde samenstelling. Ditmaal is het de uitdaging om in de verstilling net zo oorverdovend te zijn als in het opzwepende gebeuk van de afgelopen jaren. Beukorkest gaat de diepte in.

De muziekmozaïek van deze veelkoppige gelegenheidsformatie rondom Stuurbaard Bakkebaard en Rik van Iersel kent een bezetting met de meest uiteenlopende muzikanten. Dit jaar ook met DJ DNA, Jacques Palinckx, Elyas Khan, Marc Constandse, Younes Riad en Siem Nozza. Variatie is volop aanwezig, daar hoef je bij dit orkest geen zorgen om te maken. Het is een broeinest van creatieve geesten dat zich niet door grenzen laat beperken.
Gasten worden verwacht…

De tour staat in het teken van het kleine en het kwetsbare, waarin alles weer voelbaar, merkbaar en hoorbaar mag zijn. Gert Gering, producent van Productiehuis Muzieklab Brabant (vanaf het begin betrokken, en voor de derde keer begeesterd) verwacht raffinement. Het gaat om de details in de muziek. Het feest van de implosie. Intiem en heel dichtbij.

Beukorkest laveert tussen harde rock, avant-garde, elektronische muziek, noise, punk, americana, beeldende kunst, trash, funk, spoken word, blues, jazz, pop en alles daar tussenin en omheen. Een spannend improvisatieproject waarbij de artiesten tot 4 dagen vóór deze reeks concerten nog nooit of amper samengespeeld hebben. Dit resulteert in twee uur nieuw repertoire zonder gelikte perfectie.

Je weet simpelweg niet wat je kunt verwachten. En dat kan ook niet, want Beukorkest is altijd anders. Overdonderend zacht en spannend hard.

‘Oost West Beukorkest: Kale Kiss Tour met Palinckx’ barst los bij film- en theaterhuis Plaza Futura in Eindhoven met twee concerten. Daarna verhuist het hele circus voor vier achtereenvolgende avonden naar het ‘Festival van het Absurde: Grublit’ in Paradox (Tilburg). Grublit is een nieuw 2-jaarlijks festival in Tilburg. Dit jaar met een Absurdistisch Thema. Daarna zijn er nog drie concerten bij Plaza Futura in Eindhoven. Het gloednieuwe Beukorkestalbum ‘Obsiepisme’ is exclusief te verkrijgen bij de voorstellingen voor slechts € 10.

Informatie, indrukken en kaartverkoop:
Beukorkest heeft een razend interessant weblog: beukorkest.blogspot.com. Vrienden worden van Beukorkest? Zie: www.myspace.com/beukorkest. Hou de website van Plaza Futura in de gaten voor de kaartverkoop en de speciale VIP-plaatsen: www.plazafutura.nl.
Bemachtig kaarten voor Beukorkest tijdens‘Festival van het Absurde: Grublit’ op de avond van de concerten bij Paradox of in de voorverkoop per 1 september bij Sounds, Nieuwlandstraat 33, Tilburg. Reserveren via de website van Paradox kan ook: www.paradoxtilburg.nl
Info over het ‘Festival van het Absurde: Grublit’: www.grublit.nl
Producent Productiehuis Muzieklab Brabant: www.muzieklab.com

Let op: Speciaal voor de durfals zijn bij Plaza Futura elke avond maximaal vijf VIP-plaatsen midden op het podium beschikbaar. Geluksvogels die zo’n entreekaart bemachtigen, worden backstage ontvangen en maken de even zo unieke als bruisende sfeer van Beukorkest van wel heel dichtbij mee.

Speeldata in september:
Paradox, Telegraafstraat 62, Tilburg: Wo 9 tot en met Vr 11 september, aanvang 21.00u, € 10, Parapas € 8. Za 12 september, aanvang 23.00u, € 10, Parapas € 8