Overdekte passage verbindt Pieter Vreedeplein met Emmapassage

acties heuvelstraat

Dat de Tilburgse binnenstad met de komst van Primark een flinke impuls krijgt was al langer bekend. Nu is ook bekend dat Hudson’s Bay in september 2017 haar deuren opent in het voormalige pand van V&D. Daarmee is het één van de eerste vestigingen in Nederland. Dit schrijft het Brabants Dagblad dinsdagmiddag. 

Voordat Hudson’s Bay opent ondergaat het gebouw tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat een flinke renovatie. Over enkele weken begint de renovatie waarna het pand tussen november en januari grootscheeps wordt verbouwd. Ongeveer een halfjaar na de opening van het Canadese warenhuis opent de Primark. De sloop van Stadskantoor -3 (de locatie van de nieuwe Primark) begint nog deze week.

160705-Schets-Binnenstad-Tilburg_20160705
Schets binnenstad Tilburg. Bron: Ondernemersfonds Tilburg

Overdekte passage Tilburgse binnenstad

Na de opening van Hudson’s Bay krijgt de Tilburgse binnenstad een overdekte passage die het Pieter Vreedeplein met de Emmapassage gaat verbinden. De route loopt van het Pieter Vreedeplein, over het nu nog braakliggende terrein naast het nieuwe pand van Hudson’s Bay, door de HEMA (die waarschijnlijk moet wijken) naar de Emmapassage. De ingreep moet in 2018 zijn voltooid. Overigens blijft de HEMA in het centrum gevestigd.

En dan zijn we nu benieuwd naar jullie mening!

[poll id=”19″]