Stadsbrouwerij013 heeft grootste plannen: Albatros wordt bourgondische bierboot

Bierboot

Het was even slikken toen in november bekend werd dat de eigenaren van De Albatros de partyboot na achttien jaar vaarwel zeiden. Maar gelukkig was daar Stadsbrouwerij013 om het stokje over te nemen. Inmiddels hebben zij de boot, niet te verwarren met buurman Boot 013, in een nieuw jasje gestoken en omgedoopt tot enige echte bierboot met ruimte voor maar liefst 150 gasten. Tijd voor een kijkje!

“Eigenlijk hadden we de boot al een tijdje op het oog,” vertelt Iris Wischmann, manager van Stadsbrouwerij013. “We wisten dat het pand waar we nu in zitten op een gegeven moment wel te klein zou worden, daarom hebben we de hengel in 2018 al een keertje uitgegooid. Daarnaast sluit de 100 jaar oude geschiedenis die de boot met zich meebrengt perfect aan bij ons Tilburgs concept.” Inmiddels is alles rond, is de boot in gebruik en worden er plannen gemaakt voor een mooie uitbreiding.

Grote partijen

Stadsbrouwerij013 opende in juni 2018 aan de Piushaven en is binnen een korte periode uitgegroeid tot gevestigde naam. “We zijn super trots op hetgeen we nu al bereikt hebben,” vertelt Iris. “Het is fijn om te zien dat we elke dag zoveel enthousiaste gasten mogen ontvangen.” Het biercafé kreeg al snel veel aanvragen voor grote partijen, maar daar was helaas nooit ruimte voor. Met de komst van de nieuwe bierboot gelukkig wel. Momenteel wordt de boot dan ook voornamelijk gebruikt voor besloten feesten/borrels vanaf 20 personen, rondleidingen en proeverijen. Op korte termijn willen ze ook gasten kunnen ontvangen voor een hapje en een drankje als verlengstuk van het biercafé.

Terras op het water

Maar daar blijft het niet bij, want de stadsbrouwerij heeft grootse plannen. “In april wordt de boot een weekje uit het water gehaald en van top tot teen gecontroleerd. Daarna willen we gaan kijken hoe we de boot kunnen gaan aanpassen zodat het dezelfde sfeer krijgt als het biercafé op de kade.” Zo zijn er onder andere plannen om grote ramen in de boot te laten zetten, zodat gasten een mooi uitzicht over het water hebben. Ook komt er een groot terras op het water, waar de 013-bieren en bijpassende gerechten geserveerd gaan worden. “Het wordt een plek om lekker te borrelen, met dezelfde sfeer en gastvrije bediening als bij de stadsbrouwerij.”

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Stadsbrouwerij013? Houd de Facebookpagina dan goed in de gaten. Zo zijn ze bijvoorbeeld vanaf 1 april elke dag van de week geopend en starten ze over twee weken met een speciale businesslunch. Uiteraard kun je de ontwikkelingen rondom de bierboot ook bij ons op de website volgen.