Plekken om te plèkken in Tilburg tijdens carnaval

zoenen

Als jij gaat carnavallen dit jaar is de kans groot dat je op vrouwen/mannenjacht gaat. Sta jij liever niet met je nieuwe carnavalslover in een overvolle kroeg te zoenen? Dan hebben wij een aantal plekjes in de stad, waar je ongezien lekker kunt lopen plèkken. 

Voordat we deze plekken gaan uitlichten, eerst nog een aantal zoentips. Want die rol als Tilburgse Robert ten Brink bevalt ons wel. Een aantal tips:

  • Frisse adem: het gene wat jij tijdens carnaval naar binnen werkt, is meestal niet bevorderlijk voor je adem. Daarom: neem altijd kauwgom of smintjes mee.
  • Vochtige lippen: niemand zit te wachten om te zoenen met een droge lip waar de vellen aanhangen. Neem daarom altijd Labello mee of maak je lippen vochtig met je tong voordat je aan de gang gaat.
  • Houding: wanneer je gaat zoenen, alsjeblieft niet te lomp doen. Kan grappig zijn als je tegen elkaar aan botst, maar als later blijkt dat je een tand mist, lach je wel anders.
  • Ogen dicht: spreekt voor zich toch?!
  • Je bent geen wasmachine: tijdens het zoenen is het niet de bedoeling om je tong diep naar binnen te steken bij je metgezel en als een dolle rondjes te gaan draaien. Een beetje tong mag echt wel, maar wissel dit af met je lippen.
  • Handen gebruiken: je mag tijdens het zoenen best je hand in zijn of haar nek/dij leggen.

Plekken om te plèkken

Zo die zoentips hebben jullie allemaal genoteerd nemen wij aan. Tijd om een aantal goede plekplekken uit te lichten.

Achter/naast Café Philip

philip

De steeg die je op bovenstaande foto ziet, is inmiddels dichtgemaakt met hekken. Toch ligt er achter Café Philip een klein perkje met bankjes waar je prima voor een kleine zoensessie heen kunt gaan. Bijkomend voordeel: na je zoenpartij kun je meteen een lekkere shoarmaschotel scoren bij de shoarmaboer ertegenover. Erna hè? Niet van te voren.

Verbinding Heuvelring/Veemarktstraat

heuvelring

Tussen MIDI en Café Extase zit een doorgang die de Veemarktstraat met de Heuvelring verbindt. Hier kun je in alle rust lekker kussen.

Steegje Mañana

heuvelstraat

We kennen allemaal het steegje die de Heuvel met het Piusplein verbindt. De steeg fungeert prima om je carnavalslover beter te leren kennen.

St. Josephstraat

st-josephstraat

Als je de Korte Heuvel afloopt en rechts de St. Josephstraat inloopt, heb je aan de rechterkant een steegje zitten naar Tredici waar je prima kunt plèkken.

Paleisring

paleisring

Als je op stap bent in één van de kroegen van de Paleisring, dan steek je even snel de weg over. Kijk links en rechts en nog een keer. Tussen de Paleisring en het Koningsplein zit een doorgang waar je elkaar goed kunt warm houden.

Piusplein

piusplein

Tussen Café Hoegaarden en Subway op het Piusplein, zit een doorgang. Wanneer je die doorloopt kom je op een binnenplaats uit waar zeker in de nachtelijke uren weinig leven is. Daar kun jij verandering in brengen.

Oude Markt

Naamloos-6

Tussen de Multivlaai en de Schouwburgpromenade zit een doorgang die het Radioplein met de Oude Markt verbindt. Genoeg plek om te kunnen plèkken wat ons betreft.

Dwaalgebied

park

Het Dwaalgebied is eigenlijk één grote plekplek. Met de smalle straatjes is het de perfecte spot voor een mooie romance met je carnavalsliefde. Toch lichten we een spot in het Dwaalgebied extra uit. Het Harmoniepark (wat een naam!) ligt tussen de Langestraat, Tuinstraat en de Stationstraat. Even een eindje lopen, maar zeker de moeite waard.

Plektocht

Wil jij tijdens carnaval een ware plèktocht houden? We hebben de verschillende spots met onderstaande kaart in kaart gebracht. Oja, je kunt deze kaart trouwens ook delen. Misschien handig om al wat voorbereidend werk te verrichten?

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg