Pop Up Cinema – Zomerfilms in de binnentuin

Ook dit jaar kun je weer genieten van Zomerfilms in de binnentuin van De NWE Vorst. Op vier donderdagavonden trakteert Pop Up Cinema op zomerse films met een bijzondere randprogrammering. Kom lekker vroeg voor een goed plekje en geniet alvast van het randprogramma. Op alle zomerfilmavonden kun je zelf dvd’s ruilen in de dvd ruil kast. We serveren op alle avonden unieke een biertjes van de Cinema Brewers.

Start film +/- 22.00 uur (afhankelijk van wanneer het donker genoeg is).
Entree gratis, eigen consumpties meenemen is niet toegestaan.

Do 23 juli 22.00 uur – Afscheid van de maand (regie: Dick Tuinder)

In de bloedhete zomer van ’72, de tijd van broekpakken, mannen met baarden, partnerruil en waarin de Amerikanen hun laatste maanmissie lanceren, woont op de achtste verdieping van een Nederlandse nieuwbouwflat de twaalfjarige Duch met zijn vader, moeder en zusje. Zijn hobby’s zijn de ruimtevaart en Mary, de knappe buurvrouw.

Op een wild feestje laat zijn vader zich inwijden in de geneugten van de roes en de beginselen van de seksuele revolutie. Hij stelt vast dat zijn huwelijk is mislukt en begint een zoektocht naar zichzelf. Deze tragikomedie over het einde van een tijdperk en zijn illusies dompelt je onder in een nostalgisch en dromerig universum. 94 min.

De tuin van De NWE Vorst wordt omgetoverd tot waar vintage paradijs. De Kringloop winkel Tilburg zorgt voor de entourage en er wordt een vintage sale gehouden. Dus kom struinen voor de film begint.

afscheid van de maan

Do 30 juli 22.00 uur – Short & Sweet / korte films uit Zuid-Afrika met ijsjes èn popcorn

Een avondvullend verrassingsprogramma van internationale kortfilm pareltjes. Gastprogrammeur Short & Sweet uit Zuid-Afrika verzorgt prachtige kortfilmprogramma’s die gedistribueerd worden over de hele wereld. Alle films zijn zonder dialoog of ned./engels gesproken of ondertiteld.

Speel voorafgaand aan de film ‘snoep piñata- slaan’, of geniet van zelfgemaakt ijs en popcorn.

Photo: www.michaelcurrin.co.za www.fb.com/MichaelCurrinPhotography

Do 6 augustus 22.00 uur – The boy and the world (o menino e o mundo) (regie: Alê Abreu)

Zonder woorden vertelt deze animatiefilm het verhaal van een kleine jongen die in een dorpje dicht bij de natuur woont. Op een dag vertrekt zijn vader naar de stad, op zoek naar werk. Omdat hij hem verschrikkelijk mist, reist de kleine uk hem achterna en ontdekt zo een fantastische wereld, bewoond door dier-machines en andere vreemde wezens. De prachtige, maar ook onrechtvaardige wereld waarin de grote mensen leven.

Een visueel spektakel, een tocht door een tegelijk feeërieke als sombere en onrustwekkende wereld. 80 min.

Kom voorafgaand aan de film meedoen aan de kleurwedstrijd voor grote mensen.

the boy and the world

Do 13 augustus 22.00 uur – Spring Breakers (regie: Harmony Korine)

Als spetterende afsluiter van de Zomerfilmavonden  presenteren we de ware cultfilm Spring Breakers! In deze film fileert Harmony Korine de nihilistische Amerikaanse jeugdcultuur in een bonkend, fluorescerend feest van vlees en zonde. Met de avonturen rondom vier meisjes in bikini die in een spiraal van drank, drugs en geweld terechtkomen, begeeft hij zich op de grens van exploitatie en maatschappijkritiek. De verwerpelijke moraal van de personages wordt blootgelegd én verheerlijkt door felgekleurde beelden, sexy close-ups, slow motion en hypnotiserende muziek. Een hallucinatoire neondroom die je snel nog eens opnieuw hoopt te ervaren.

Om de sfeer te verhogen wordt de tuin omgetoverd tot plastic fantastic zwemparadijs en worden zomerse cocktails geserveerd. De dresscode is: neon- plastic – swimwear. Kom in je beste zwemoutfit, neem je opblaaskrokodil mee en win een speciaal filmpakket. 94 min.

Spring breakers