Primeur in Nederland: eerste elektrische citysteps in gebruik

citysteps

Dat Tilburg meer en meer een toeristische trekpleister wordt, staat inmiddels vast. Daarbij horen ook voorzieningen die passen bij een stad in trek. In steden als Parijs heb je ze al, maar Tilburg pakt een Nederlandse primeur: de eerste elektrische citysteps. 

Hoewel het momenteel nog een pilot is met twintig stepjes, is het plan ambitieus. Op korte termijn moeten er honderd elektrische stepjes door Tilburg rijden. De elektrische steps gaan 20 kilometer per uur en je kunt er zo’n zestig kilometer mee afleggen.

Het is de bedoeling dat in de toekomst meerdere steden in Nederland kunnen genieten van de steps. Maar tot dusver heeft Tilburg de primeur.

Arrangement

De elektrische stepjes zijn vanaf nu online te boeken. Voor €49,50 heb je van 10:00 – 15:00 uur de beschikking over een elektrische step. Binnen dit arrangement valt ook koffie of thee met gebak bij Grotto, een lunch bij Villa Pastorie aan de Piushaven en een afsluitende borrel bij Doloris’ rooftopbar. De eerste acht steps zijn inmiddels door Belgen gereserveerd.

Je hebt geen rijbewijs nodig om op de elektrische step te rijden. Mensen die 16 jaar of ouder zijn kunnen gebruik maken van de elektrische steps. ‘Steppers’ van 16 tot 18 jaar dienen wel onder begeleiding van iemand die ouder dan 18 jaar is gebruik te maken van de steps.

De steps staan bij Doloris en zijn ook daar weer in te leveren.