Proef de Nostalgische sfeer op de Tilburgse Kermis

Nostalgische kermis Zeven Geitjes

De Nostalgische Kermis is een onderdeel van de Tilburgse Kermis wat we zeker niet willen missen. Voor maar 75 Eurocent kun je een ritje maken in attracties die minimaal veertig jaar oud zijn. Dit jaar staan er maar liefst 26 attracties waar je voor een prikkie in kunt. 

Foto: Jules van Iperen

De nieuwe locatie van de Nostalgische Kermis op het Koningsplein was afgelopen jaar een succes dus keert ook dit jaar weer op deze plaats terug. Voorheen kon je de attracties vinden op het Willemsplein.

Nostalgische attracties

Echte kermisliefhebbers houden natuurlijk van de Nostalgische Kermis: rondjes draaien in de zweefmolen, muizen kijken in Muizenstad en slaan op de kop van jut. Ook dit jaar keren de echt typische nostalgische attracties weer terug op de Tilburgse Kermis. De waarzegger, rups, carrousel en het vlooiencircus zijn onder andere te vinden op de kermis.

Ook kun je bij de Nostalgische Kermis natuurlijk terecht voor een lekker hapje. Zo staat er onder andere een popcorntent, kun je wafels scoren en kun je oud-Hollandse snoep kopen. Een compleet overzicht van de attracties op de Nostalgische Kermis en de rest van de kermis vind je in de attractielijst.

450 jaar kermis

De Tilburgse Kermis bestaat dit jaar al 450 jaar. Maar hoe is de Tilburgse Kermis eigenlijk ontstaan? Waarschijnlijk als opvolger van het oogstfeest. In de 17e en 18e eeuw betekende de kermis vooral eten, drinken en dansen. Pas in de 19e eeuw kwamen de eerste attracties naar Tilburg toe. De attracties van toen zijn nu nog steeds te vinden op de Nostalgische Kermis. In al die jaren is de Tilburgse Kermis zo uitgebreid dat we nu met trots mogen zeggen dat we de grootste kermis van de Benelux hebben.

Nostalgische sfeer

Wil je alvast de Nostalgische sfeer proeven van de Kermis? Dat kan! Wij hebben namelijk de leukste foto’s die onze fotografen gemaakt hebben op een rijtje gezet.

[wpbrzone id=22]

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: