Refurbkicks opent deuren op Centraal Station: ‘We zijn enorm blij met deze te gekke nieuwe locatie!’

refurbkicks

Na een succesvolle lancering afgelopen januari, opende Refurbkicks begin mei haar eerste winkel op het Centraal Station. Vanaf nu kun jij dus jouw vieze sneakers in de ochtend afgeven en ’s avonds weer schoon ophalen! Klinkt goed, toch?

Eigenaar Jean- Paul is ontzettend blij met deze nieuwe locatie: “De centrale ligging is fantastisch en onze doelgroep sluit zeer goed aan op die van de NS. Ik ben enorm trots dat we hierin met de NS mogen samenwerken en ik kijk ernaar uit om nog veel andere stations in Nederland blij te maken met onze sneaker cleaning service & pre-loved sneakers!”

Meer dan alleen sneaker cleaning

Als klant kun je bij Refurbkicks terecht met je vieze sneakers voor verschillende cleanings en speciale sneaker cleaning producten. naast deze mogelijkheden, biedt het bedrijf ook pre-loved sneakers aan. “We zeggen ook wel ‘kicks with a story’, omdat deze schoenen een verhaal te vertellen hebben. Wij blazen er nieuw leven in zodat de sneakers klaar zijn om een nieuw verhaal te vertellen”, legt Jean- Paul uit. “Daarnaast kunnen mensen hun ongebruikte of oude sneakers bij ons inleveren, wij beoordelen of we er nieuw leven in kunnen blazen voor de verkoop. Schoenen die niet meer verkoopbaar zijn, maar wel draagbaar zijn, doneren we aan een goed doel. Zo kan iedereen positieve bijdragen leveren.”

Even wennen

“We proberen onze klanten te ontzorgen door ze de gelegenheid te geven om in de ochtend hun vieze sneakers af te geven zodat ze deze na hun werk of studie weer op kunnen halen”, vertelt Renzo, een van de kicksmasters bij refurbkicks. “Ik moet wel een beetje wennen wel aan de vroege tijden, maar het is super satisfying als ik ’s ochtends vroeg klanten mag ontvangen en ze mag helpen om weer op een paar frisse sneakers te lopen.”

Nog meer lokale samenwerking

Jean-Paul vindt het belangrijk om lokaal samen te werken met toffe partners. “Inmiddels zijn jongens van zowel Refugee Team als R-Newt bij ons gestart en zij zijn een verrijking voor ons team. Heel gaaf dat we hen een plek mogen geven en onderdeel mogen laten uitmaken van ons team. Momenteel zijn we bezig met een samenwerking met een Tilburgse illustrator om samen iets unieks te kunnen bieden voor sneaker liefhebbers. Binnenkort meer hierover, dus houd onze Instagram in de gaten!”

Meer informatie

Wil jij graag meer weten over Refurbkicks? Kijk dan eens op de website!