Met Rick de Haas in de ban van de Koning op Boeken rond het Paleis

Rick de Haas

Rick de Haas gaat de koningssfeer terugbrengen die Tilburg beleefde tijdens Koningsdag. Inspiratiebron is het borstbeeld van Koning Willem II in het Paleis-Raadhuis waar op zondag 27 augustus van 11.00 tot 16.00 diverse activiteiten gepland zijn in de hal die voor deze dag is omgedoopt tot Kinderplein. Rick de Haas laat kinderen de koning tekenen vanaf 12.00 uur.

Kinderplein

Stichting Cools nodigt alle kinderen uit om naar het Kinderplein te komen tijdens de twintigste editie van Boeken rond het Paleis. Het Kinderplein is een nieuw element voor de toekomstige vaste bezoekers: de jeugd. Er is een leuk programma samengesteld met onder andere:

  • Een workshop van schrijfcoach Ester van Zundert van Schrijfletters;
  • Een vertelling door Charlotte Dematons;
  • Een bijzondere tekensessie met de bekende illustrator Rick de Haas uit Tilburg.

Rick de Haas

  • De koningssfeer terugbrengen;
  • Kinderen kennis laten maken met Koning Willem II;
  • Kinderen het Paleis-Raadhuis laten beleven op een creatieve manier.

Zo enthousiast reageerde Rick de Haas tijdens de rondgang in de hal die straks het Kinderplein heet. Rick de Haas, bekend als illustrator van Mees Kees en De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer, zei direct ja om het verzoek deel te nemen aan Boeken rond het Paleis. Zijn uitgeverij gaf alle medewerking, zodat ook zijn werk de hal van het Paleis-Raadhuis opsiert. Rick is vriend van Boekhandel Livius de Zevensprong. Zijn activiteit is gepland van 12.00 tot 13.00 uur.

Om de ervaring van de kinderen met Koning Willem II te bewaren is er een fotograaf aanwezig om het resultaat vast te leggen.

Organisatie

De invulling van het programma van het Kinderplein kwam tot stand in samenwerking met Boekhandel Livius de Zevensprong. De sfeervolle markt, georganiseerd door de Stichting dr. P.J. Cools msc, is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en geldt als één van de populairste van het land. Verder werken ze samen met Bibliotheek Midden-Brabant en Tilt.

Alle informatie vind je op de website. Voor het actuele nieuws kun je ze ook volgen via Facebook.

Rick de Haas