Rondje Tilburg: Welke factoren van buitenaf beïnvloeden jouw prestatie?

Op 3 mei organiseert Rondje Tilburg i.s.m. met ProRun een congres met als thema: Welke factoren van buitenaf beïnvloeden jouw prestatie?

Je kunt zo hard trainen als wilt, maar je geplande of gewenste looptijd wordt zelden gehaald. Hoe komt dat toch? Is dat door een verkeerde inschatting of zijn er andere factoren, bijvoorbeeld de weeromstandigheden die hierbij een rol spelen.  Hoe houd je hier als loper rekening mee en hoe kun je hierop anticiperen? Nog belangrijker, ‘Kun je hierop trainen?’

Tijdens dit congres zullen een aantal van deze factoren besproken worden en krijg je tips hoe je hier mee om kunt gaan. Dit congres richt zich op lopers en trainers die voor meer inhoud gaan bij het lopen!

Inleiders
We zijn er in geslaagd zeer goede inleiders van naam en faam op 3 mei naar Tilburg te halen: Dr. Hans van Dijk, Paul Zwama, Dr. Hans Schippers, Dr. Hans Keizer en Paula IJzerman.

Hans van Dijk, auteur van de bestseller ‘Het Geheim van hardlopen’
Dit boek heeft Hans van Dijk samen met Ron van Megen geschreven. Het Geheim van hardlopen’ wordt nu al gezien als het beste loopboek van de laatste jaren. Hij opent het congres met het thema: ‘Wat zijn de belangrijkste factoren die je prestatie beïnvloeden?’

Paul Zwama, Marathon loper
Paul Zwama behaalde in Eindhoven de 2 plaats op de NK marathon. Paul is een man met een duidelijke visie en een goed verhaal. Na zijn studie in de VS keert hij weer terug naar Nederland. In zijn lezing vertelt hij hoe hij als atleet rekening houdt met externe omstandigheden.

Hans Schipper, Sportarts
Hans Schipper gaat in op de invloed van schoeisel op je loopprestatie. Hij laat je zien wat schoeisel met je lichaam doet. Na afloop van zijn lezing weet je of je jouw loopschoenen koestert of dat ze in de prullenbak belanden.

Hans Keizer, trainer en wetenschapper
Hans Keizer is de grote naam van dit congres. Zijn kennis en ervaring op het gebied van training wordt tot ver over de grens gewaardeerd. Hans vertelt je over hoe klimatologische omstandigheden je energieverbruik en vermoeidheid beïnvloeden. Wat zijn hiervan de effecten en hoe kun je hier het beste mee om gaan?

Paula IJzerman, Vibram team
Paula IJzerman van het Vibram team neemt je mee voor een FunRun naar het nabij gelegen Oude Waranda. In dit prachtige oude bos in Tilburg zullen we tijdens deze FunRun de dag op een ontspannende manier afsluiten.

Datum: zaterdag 3 mei 2014
LokatieBoerke Mutsaers (nabij Station Tilburg Universiteit), Vijverlaan 2, 5042 PZ Tilburg
Tijd: 10.00 uur  – 16.00 uur
Kosten: € 85,00 (dit is inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en water)