Ruim 100 verschillende cocktails & a-la-carte eten: Ibiza Tilburg klaar voor de toekomst!

ibiza tilburg

De Tilburgse horecaondernemer Michel Vekemans (59) gaat zo’n twee à drie keer per jaar naar zijn favoriete eiland Ibiza. In een tijd dat er in de stad voornamelijk bruincafés haar deuren openden, vond hij het tijd om de sfeer van zijn geliefde eiland naar Tilburg te halen. En dus opende hij ruim zeven jaar geleden Ibiza Tilburg aan de Heuvelring. Na meerdere lockdowns waarin de zaak flink werd opgekalefaterd, is Michel blij dat hij eindelijk weer gasten mag ontvangen.

Hoewel je het niet verwacht van buitenaf, is Ibiza Tilburg behoorlijk groot. De zaak heeft 250 zitplaatsen binnen en een terras waar nog eens vijftig gasten kunnen borrelen en dineren. Want de combinatie tussen borrelen, uitgaan en dineren: daar staat Ibiza om bekend. “Dat is op Ibiza zelf ook wel het geval. De muziek staat daar toch net iets harder en het diner loopt automatisch over in een avondje uitgaan. Dat doen we hier ook.”

De sfeer is zoals je verwacht bij een zaak die naar het Spaanse party-eiland is vernoemd. Met veel zitjes waar je rondom kunt zitten, een witte muur en vloer gecombineerd met groen en een hoop sfeerverlichting. “We hebben echt een stukje van Ibiza naar Tilburg gehaald en daar zijn we trots op.”

‘We staan met name bekend om onze cocktails’

Wie cocktails en Tilburg in één zin benoemt, denkt als het goed is direct aan Ibiza Tilburg. De zaak heeft namelijk ruim 100 verschillende cocktails op de kaart staan. “We staan echt bekend om onze cocktails. Onze cocktails worden allemaal vers gemaakt en we gebruiken de beste producten. Het is niet voor niets dat er op een drukke avond zo’n 800 cocktails de bar verlaten.”

De favoriete cocktail van Michel? “Geen! Ik drink niet. Maar de cocktails die jij kunt opnoemen zijn de hardlopers.” Hij kijkt zijn collega Bas aan. “Ja de hardlopers zijn toch wel de mojito’s, pornstar martini’s, sex on the beach en dat soort cocktails. Mijn favoriete cocktails zijn de tiki cocktails. Dit zijn cocktails met rum en veel verse fruitsappen.”

Ook leuk: ze hebben cocktailtowers vanaf €40,-. Je krijgt dan een enorme pijp met daarin een cocktail van een paar liter die je samen met je gezelschap kunt delen. “Net als op Ibiza zelf, maken we daar een feestje van. Net zoals met onze bottleservice die we met vuurwerk serveren. Dat is toch een beetje zien en gezien worden.”

‘De tijd van all-you-can-eat is voorbij’

Ibiza Tilburg stond eerder bekend om de all-you-can-eat tapasgerechtjes die je kon bestellen. Maar Michel besloot zijn concept te veranderen. “De tijd van all-you-can-eat is voorbij. Het concept is veel te arbeidsintensief. Je hebt enorm veel keukenpersoneel nodig om een goede all-you-can-eat te draaien. Zoveel koks zijn er momenteel niet meer te vinden.”

Michel besloot in overleg met zijn chef-kok om een a-la-carte menukaart te introduceren. “Je kunt bij ons driegangen eten voor €27,50, of de gerechten gewoon los bestellen.” Wat je allemaal tegenkomt op de menukaart? Van een lekkere carpaccio (de helft van de gasten bestelt die) tot biefstuk, spareribs, hamburgers en diverse vegetarische gerechten. “De Tilburger wil veel voor weinig. En niet al teveel poespas. Wij bieden gewoon goed eten aan voor een eerlijke prijs. Het is misschien niet heel veel anders dan dat je bij andere zaken kunt bestellen, maar de ambiance van de zaak zorgt ervoor dat je het toch op een andere manier beleeft.” En er staat ook een paella op de kaart. “Uiteraard maken we ook op onze menukaart verschillende verwijzingen naar Ibiza.”

Goed om te weten: Ibiza Tilburg heeft iedere dag dat ze open zijn een early bird aanbieding. Reserveer je aankomsttijd tussen 16:30 en 17:30 uur en je betaalt €22,50 voor het driegangenmenu. Zo kunnen ze je tafeltje om 19:00 uur weer aan de volgende gasten vergeven.

‘Tijdens Valentijnsdag en carnaval zijn we ook open’

Ibiza Tilburg is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16:30 uur. Maar tijdens Valentijnsdag en carnaval maken ze een uitzondering. “Tijdens Valentijnsdag kun je hier lekker komen genieten van een driegangenmenu. We hebben ook een speciale Valentijnscocktail en -dessert. En we hebben nog plek voor stellen die zin hebben in een romantisch avondje.”

En of carnaval nou wel of niet doorgaat: Ibiza Tilburg is open. Maar wel zonder carnavalsversiering en -muziek. “Je kunt hier gewoon genieten van een gezellig avondje uit als je niet van carnaval houdt. En als carnaval wel doorgaat en carnavalsvierders willen hier een hapje eten: dan zijn ze van harte welkom. Maar dan wel zonder blaaskappellen en carnavalsmuziek.”

‘Als je bij ons werkt, ga je mee naar Ibiza’

Michel heeft momenteel 15 medewerk(st)ers in dienst. Maar met de drukke periode die eraan komt, willen ze het team uitbreiden naar 25 medewerk(st)ers. “We zoeken met name iemand die het leuk vindt om cocktails te maken en hier ook goed in is. Zoals ik al zei, verkopen we heel erg veel cocktails op een avond. Dus daar kunnen we nog wel de nodige handjes voor gebruiken.”

Ook zoeken ze nog naar medewerk(st)ers voor in de bediening en achter de bar. Uiteraard kun je rekenen op prima arbeidsomstandigheden. “En wat wij bieden en andere zaken niet: wij gaan 1x per jaar – mits de coronarichtlijnen het toe laten – naar Ibiza met al het personeel. Dan gaan we lekker feesten en laten we het eiland zien. Met name de jeugd die bij ons werkt vindt dat altijd fantastisch.”

Lijkt het jou leuk om bij Ibiza Tilburg te werken en mee te gaan naar het Spaanse eiland komende zomer? Check dan vooral de openstaande vacatures.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Ibiza Tilburg? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van actuele acties? Volg Ibiza Tilburg dan vooral op Facebook en Instagram.

Wil je reserveren om een avondje te dineren, borrelen of voor Valentijnsdag? Dat kan online.