Schaatsclinic op Ireen Wüst ijsbaan in Tilburg

IJsclub Tilburg gaat op de Ireen Wüst ijsbaan een schaats clinic organiseren. Tijdens de clinic leren beginnende schaatsers op speelse wijze de basisbewegingen en schaatshouding aan. Ook ervaren schaatsers kunnen bij ons terecht voor verfijning van de schaatstechniek. Voor volwassenen, met enige schaatservaring, zullen ervaren trainers de schaatslessen op maandagavond  verzorgen. Voor de jeugd en beginnende schaatsers zijn er lessen op zaterdagochtend. De kosten voor de clinic bedragen €55,00.

Inschrijven is mogelijk t/m 1 november. De deelnemers krijgen buiten de lessen ook vijf keer gratis toegang tot de ijsbaan op zaterdagochtend om zelfstandig te kunnen trainen. De minimale leeftijd om te kunnen deelnemen is acht jaar. De eerste les gaat van start op zaterdag 3 november.

Een extra voordeel bij deelname aan de clinic is dat je geheel gratis kunt deelnemen aan de 2e Krijnen bouw Schaats-Loop die gehouden wordt op zondag 9 december.
Dit sportevenement in Tilburg combineert schaatsen op de Ireen Wüst ijsbaan met lopen op de gemeentelijke atletiekbaan. De twee disciplines worden direct na elkaar uitgevoerd. Er zijn diverse onderdelen en afstanden voor jong en oud. Deelname in teamverband is ook mogelijk waarbij de ene deelnemer schaatst en de andere loopt.

Inschrijven voor de clinic en de Schaats-Loop is mogelijk via www.schaatsloop.nl