Scholieren Koning Willem II College halen enorm bedrag op voor Verbeeten Challenge

Koning Willem II College

Wegens het Coronavirus was het een tijdje uitgesteld, maar gisteren reikten Daphne Heeroma (rector Koning Willem II College) en Nash van Rijzingen (leerling en jeugdambassadeur) eindelijk een cheque van €9200,- uit aan de Verbeeten Challenge. Ieder jaar rond kerst halen de leerlingen uit de onderbouw geld op voor een goed doel. Dit jaar kwam Nash uit 3 havo met het idee om geld op te halen voor de Verbeeten Challenge, waar hij jeugdambassadeur is.

De Verbeeten Challenge is een Brabants sportevenement dat geld ophaalt voor het Instituut Verbeeten. Het Instituut Verbeeten is een Brabants Instituut dat baanbrekend onderzoek naar kanker doet. Omdat het geen academisch Instituut is bekostigen zij alle onderzoekkosten zelf. De Verbeeten Challenge zorgt ieder jaar voor een mooie bijdrage!

Helaas kon de challenge dit jaar vanwege het Coronavirus niet doorgaan. Dat neemt niet weg dat iedereen alsnog mooie actie kan bedenken om alsnog een mooi bedrag op te halen. Het Koning Willem II College is daar een mooi voorbeeld van!

‘Zo’n gebaar en bedrag is fantastisch’

De cheque met een bedrag van maar liefst €9200,- werd hartelijk in ontvangst genomen door Cindy van Hamond, voorzitster van de Verbeeten Challenge. “Juist nu ons evenementen niet door kon gaan en er minder aandacht is voor onderzoek naar kanker, is zo’n gebaar en bedrag fantastisch. Wat het extra mooi maakt is dat juist scholieren zich hiervoor maatschappelijk inzetten,” aldus Cindy. Het Koning Willem ll College doet op deze manier weer een flinke bijdrage aan een betere maatschappij!