Nieuws

Sint Nicolaas Comité
Let op! Dit artikel is al 273 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Sint Nicolaas Comité Tilburg start crowdfundactie om eenzame ouderen en kinderen in het zonnetje te zetten

Sinterklaas ziet er dit jaar door corona anders uit dan we gewend zijn. Zo gaat de intocht in de Piushaven niet door. Toch doet het Sint Nicolaas Comité er alles aan om alsnog voor een mooie sinterklaasbeleving te zorgen. Zo gaan ze online het een en ander doen en zetten ze eenzame ouderen en kinderen die het kunnen gebruiken in het zonnetje. Hiervoor is het Sint Nicolaas Comité ook een crowdfundactie gestart.

Aankomst van Sinterklaas

Hoewel de intocht van Sinterklaas niet doorgaat, heeft het Sint Nicolaas Comité plannen om de aankomst van de Sint niet geruisloos voorbij te laten gaan. Zo heeft de sint op 15 november nog een leuke verrassing voor de kinderen in petto. Of dit door kan gaan, is afhankelijk van de dan geldende regels. Zodra er meer bekend is, wordt dit gemeld op de Facebookpagina en de website van het Sint Nicolaas Comité.

Ook gaan ze mogelijk ervoor zorgen dat kinderen via de social media kanalen van het Sint Nicolaas Comité kunnen videobellen met de sint in de tijd dat de goedheiligman in het land is.

Aandacht voor kinderen en ouderen

Het Sint Nicolaas Comité is meer dan een organisatie die de intocht en sinterklaasbezoeken voor hun rekening brengt. Zo zorgen ze er jaarlijks voor dat eenzame ouderen en kinderen die het goed kunnen gebruiken een cadeautje krijgen. Die initiatieven gaan uiteraard door.

Grote cadeaumand bij 500 ouderen

Bij 500 eenzame ouderen zal een extra grote cadeaumand worden bezorgd. Als extraatje zit daar dit jaar ook een bon in om met twee personen – zodra de omstandigheden het toelaten –  koffie te gaan drinken.

Kinderen krijgen een pakje van de Sint

Ook zullen bij 300 kinderen in bijzondere omstandigheden enkele pakketjes worden bezorgd in het kader van het project ‘Pakje van de Sint’. Zo kunnen die kinderen ook pakjesavond vieren. En als vervanging voor het kinderfeest zal voor 250 uitgenodigde kinderen een cadeautje ter beschikking gesteld worden.

Spellenpakket voor verzorgingstehuizen

Ruim 20 verzorgingstehuizen zullen in plaats van het jaarlijkse ouderenfeest een spellenpakket aangeboden krijgen.

Crowdfundingactie

Door de afgelaste intocht kan er geen collecte plaatsvinden en ook sponsors hebben door de moeilijke omstandigheden veel minder mogelijkheden om de goede doelen te ondersteunen. Daarom heeft het Comité een crowdfundingactie op touw gezet. Ze hopen dat velen deze actie – zeker dit jaar – willen steunen. Met het bedrag dat wordt opgehaald kan het Sint Nicolaas Comité onder andere bovenstaande initiatieven financieren.

Sint Nicolaas Comité

Sinterklaas zal aanwezig zijn in Tilburg, helaas wel op een andere manier dan we gewend zijn. Ze hopen dat volgend jaar het Sinterklaasfeest weer op de gebruikelijke manier gevierd kan worden. Zo hopen ze dan weer op een intocht en nieuwe initiatieven om het motto “anoniem geven zonder er iets voor terug te krijgen” nog meer aanzien geven.