Spinnen voor het goede doel

Trek je sportkleren maar uit de kast want het is weer zover: zondag vindt de zevende editie van het sportieve evenement Tilburg Spint plaats. Dit jaar wordt niet MIDI Tilburg maar de Tilburgse Heuvel omgetoverd tot enorme spinningklas. In de buitenlucht zwoegen honderden sportievelingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Inloophuis Midden-Brabant.

Het evenement is begonnen als een lokaal evenement en trekt ondertussen geïnteresseerden uit het hele land. Tilburg Spint is een jaarlijks evenement van de stichting Typisch Tilburg, waarbij spinners vier uur lang fietsen voor een regionaal goed doel. Het fietsen is onder begeleiding van vier ervaren instructeurs op dynamische muziek.

Tilburg Spint

De spinners zwoegen zondag 4 oktober van 14.00 tot 18.00, waarbij bezoekers en supporters van harte welkom zijn. Voor degene die niet op de spinfiets zitten is er van alles te beleven op de Heuvel; er is een spetterend entertainmentprogramma met gevarieerde acts, waaronder diversen muziekoptredens, dans acts en een top DJ. Zo geven de percussie band Divertimento, de nieuwe meiden van K-3 en zangeres Suzette Oss (die o.a. heeft gezongen bij All You Need Is Love, de Dinnershow, de Surpriseshow en op het podium heeft gestaan met o.a. Candy Dulfer en Shirma Rouse) spetterende optredens.

De speciale aanbiedingen van de horeca op de Heuvel maken dit het evenement helemaal compleet; de Talk, Havana, café Karel en Vivian Choo bieden een Tilburg Spint menu aan voor maar €20.

Inloophuis Midden-Brabant

Dit is een vertrouwde ontmoetingsplek voor iedereen die kanker heeft (gehad), maar ook voor mensen die in hun nabije omgeving met kanker te maken hebben/hadden. Hier staan ontmoeten en ontspannen in een sfeervolle omgeving centraal. Met dit geld kan het Inloophuis Midden-Brabant blijven bestaan en kan men bezoekers faciliteren met o.a. workshops. Inloophuis Midden-Brabant kan ieder centje hard gebruiken, aangezien zij volledig afhankelijk zijn van sponsoren en dus niet gesubsidieerd worden.

Deelnemen

Er zijn nog een beperkt aantal fietsen vrij, dus wees er snel bij als je je nog wilt inschrijven. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt en ook het delen van een fiets met iemand anders is mogelijk. Voor €35 of €50 spin je al mee. Wil je één van de 200 fanatiekelingen zijn die zijn steentje bijdraagt aan dit goede doel? Reserveer dan via de website van Tilburg Spint. Daar vind je ook meer informatie over het evenement.

Benieuwd naar eerdere edities? Bekijk dan even de foto’s van Tilburg Spint 2014 en Tilburg Spint 2013.