Stem op de Schonste Stròtjes van Tilburg

Schonste Stròtjes

De afgelopen maanden konden Tilburgers hun straat, plein, hof, geveltuin of balkon opgeven voor de verkiezing: ‘De Schonste Stròtjes, Gaafste Geveltjes en Bontste Balkons van Tilburg 2016’.  Vanaf donderdag 30 juni staan de foto’s op de website www.schonstestrotje.nl en kan men stemmen tot en met 10 juli.

Inschrijvingen

Van de meer dan 40 inschrijvingen zijn foto’s gemaakt door een professionele fotograaf of door deelnemers zelf. De belangrijkste aanleiding van stichting OpGroeneVoet voor de verkiezing was om te laten zien dat Tilburg veel mooie plekjes heeft en hoe deze door Tilburgers zelf worden aangelegd, opgefleurd en onderhouden.

Op deze manier hoopt zij nog meer mensen te inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. Kijkende naar de bijna 400 extra geveltuintjes die er in twee jaar tijd zijn bijgekomen en acties waarbij buren gezamenlijk de straat of omgeving vergroenen of onderhouden, kan men inmiddels wel spreken van een lokaal succes.

Titel- en prijsuitreiking 2016

Dit jaar worden alle deelnemers en geïnspireerden uitgenodigd voor de titel- en prijzenuitreiking op 17 juli op De Buurtcamping Tilburg. De feestelijkheid op de camping wordt verder opgefleurd met een picknick, een natuurspeurtocht, muziek en kinderactiviteiten.

De juryprijs voor ‘t Schonste Stròtje wordt bepaald en uitgedeeld door het team van Capi Europe:deze winnende straat kan hun straat nog mooier maken met bijzondere lichtgewicht bloempotten om de straat blijvend op te fleuren. Het straatje met de meeste stemmen krijgt €250,- voor verdere beplanting of decoratie van Contour de Twern. Het Bontste Balkon krijgt een luxe bloempotlamp van Elho. Het groenste Geveltje ontvangt een bijzondere Eetbare Wand, het fleurigste een verrassing van Hortus Halewijn.

Winnaars Schonste Stròtjes 2015

In 2015 vond de prijsuitreiking plaats door middel van een fietstocht door de acht Schonste Stròtjes. De Dionyssiusstraat won in 2015 de juryprijs vanwege het hoog pittoreske gehalte met potten, bankjes en gezellige acties in de straat.  De publieksprijs ging naar woonzorgcentrum de Bijsterstede. Zij hadden, samen met buurtgenoten, personeel en bewoners voor een ware metarmorfose gezorgd in de gemeenschappelijke tuin.