Straatbeeld: hele gave street-art duikt op in Hoogvensestraat en is nog lang niet af [foto’s]

schildering hoogvensestraat

Wow! Tilburg is flink aan het investeren in street-art in het straatbeeld en dat juichen wij uiteraard alleen maar toe. Nu duikt er ook een hele gave schildering op in de Hoogvensestraat. De schildering wordt gemaakt door kunstenaar Paul Watty. 

Een deel van de schildering is al af, op de rest van de muur zijn al wat outlines te zien en weten we wat er in grote lijnen op de muur komt te staan. In de schildering zijn verschillende elementen uit de Tilburgse skyline verwerkt. Ook is er ruimte voor een reuzenrad (verwijzing naar de Tilburgse Kermis) en het Koning Willem II Stadion.

Het was overigens een hele opgave om de muur onder handen te nemen. In eerste instantie was de muur niet geschikt voor dergelijke muurschilderingen. Toch werd de muur flink opgeknapt zodat het ontwerp alsnog op de muur kon worden geschilderd. Mocht het weer het toelaten, wordt de schildering de komende weken afgemaakt en kan heel Tilburg genieten van deze prachtige schildering.

Foto’s schilderingen

Benieuwd hoe een deel van de muurschildering eruit ziet en uit komt te zien? Check de beelden hieronder. En wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en andere kunstwerken van Paul Watty. Hou zijn Instagram-pagina in de gaten!