Subsidie voor jongeren in de urban sports & culture scene: gemeente Tilburg lanceert Urban Vouchers

urban vouchers

Jongeren merken lichamelijk en psychisch de impact van de coronapandemie. Om hen te helpen, heeft de gemeente Tilburg Urban Vouchers in de wereld geroepen. De vouchers zijn bedoeld als subsidie voor creatievelingen in de urban sports & culture scene.

Tilburgse jongeren kunnen met deze voucher een idee voor een project of activiteit realiseren om eenzaamheid, somberheid en angst van jongeren tegen te gaan. Sporters, artiesten, makers, docenten of creatievelingen actief in de urban scene en uit de gemeente Tilburg kunnen aanspraak maken op de vouchers. Elke Urban Voucher is 500 euro waard. Om van een idee een project te maken, kunnen jongeren maximaal drie Urban Vouchers aanvragen.

Positieve impuls voor jongeren

Jongeren moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren. Zij ervaren mede daardoor ook meer mentale gezondheidsproblemen dan andere leeftijdsgroepen. Denk hierbij aan eenzaamheid, somberheid en angst. “We vinden het belangrijk om onze jongeren een positieve impuls te geven in deze tijd. We willen hen inspireren, activeren en een hart onder de riem steken,” vertelt wethouder Rolph Dols (sport). “Door de coronacrisis zijn veel Tilburgse jongeren uit de urban scene op zichzelf aangewezen. We willen voorkomen dat onze creatieve young professionals thuis op de bank zitten.”

Naast budget is er ook coaching mogelijk bij het uitwerken en uitvoeren van een idee en is er een spreekuur waar jongeren terecht kunnen. Alle ideeën worden bekeken door een jury, die bepaalt uiteindelijk of de aanvraag wordt goedgekeurd.

Voorwaarden

De aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie over de voorwaarden en aanvragen vind je via deze website.