’t Zusje App wint publieksprijs Horecava Innovation Award

’t Zusje App heeft de publieksprijs van de Horecava Innovation Award 2016 in de wacht gesleept. Dit werd gisteren bekend op de eerste dag van de Horecava, dé horecavakbeurs van Nederland. Duizenden mensen stemden op hun favoriete innovatie. Met maar liefst 46% van de stemmen was de app van ’t Zusje en onlinemarketingbureau Juist de overtuigende winnaar.

De app speelt in op de ontwikkeling dat bezoekers van restaurants steeds vaker hun telefoon tevoorschijn halen om appjes te sturen, Facebook te checken of hun maaltijd te instagrammen. Meestal tot ergernis van hun tafelgenoten. In samenwerking met onlinemarketingbureau Juist ontwikkelde restaurantketen ’t Zusje daarom een unieke app: weet je van je telefoon af te blijven, dan spaar je punten. En hoe langer je je smartphone met rust laat, hoe meer kans je maakt op mooie prijzen. Een primeur in Nederland.

Lovend juryoordeel

De jury waardeert de manier waarop ’t Zusje probeert smartphonegebruik in de horeca te ontmoedigen. “Hoe vaak komt het niet voor dat alle gasten aan een tafel met hun smartphone bezig zijn in plaats van met elkaar? Daar probeert ’t Zusje iets aan te doen”, aldus de jury. “De app speelt in op de maatschappelijke ontwikkeling dat de smartphone de qualitytime met elkaar verdringt. De ondernemer maakt een statement met deze app.”

Meer aandacht voor elkaar

‘t Zusje is een bekend tapasconcept, met vijftien restaurants in Brabant, Limburg en Gelderland. “Bij een etentje gaat het om gezellig samenzijn”, vertelt Peter Smits, eigenaar van de succesvolle franchiseformule. “Met deze app willen we die sociale beleving op een speelse manier bevorderen. We merken dat de app werkt; mensen hebben in onze restaurants weer meer aandacht voor elkaar. De Horecava Innovation Award is een mooie kroon op ons werk!”

De app ’t Zusje is gratis te downloaden voor iPhone en Android, via de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.zusje-tapas.nl/app.