logo

Terrasje pikken in Tilburg: 13 terrassen die je zeker moet ontdekken

Terrassen in Tilburg

Natuurlijk kun je in Tilburg fantastisch vertoeven op de terrassen van bijvoorbeeld de Korte Heuvel, de Heuvel, het Piusplein, Stadhuisstraat, het Pieter Vreedeplein en de Oude Markt. Maar Tilburg heeft nog veel meer terrassen die ook het ontdekken meer dan waard zijn. Wij geven je 13 tips. 

Foto: Villa Pastorie

#1: Doloris Rooftopbar

De naam zegt het al: je geniet van je drankje onder het genot van een prachtig uitzicht. Bij Doloris Rooftofbar kun je de gehele skyline van de stad zien. Er hangt een relaxte sfeer, ze hebben goede wijnen, lekkere biertjes en mooie cocktails op de kaart staan. Daarnaast kun je er ook heerlijk lunchen, dineren en genieten van streetfood.

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#2: Stadsbrouwerij 013

Nu is biertjes drinken bij een lokale brouwerij altijd top, maar bij Stadsbrouwerij013 is het helemaal aan te raden. Ze hebben namelijk de voormalige partyboot de Albatros aan de Piushaven overgenomen en hier een drijvend terras aan vastgemaakt. Zo geniet je midden op het water van lekkere lokaal gebrouwen biertjes en fijne hapjes ernaast. Onze tip: bestel het MikMak plateau!

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#3: Eethuis Twintig

Net als Stadsbrouwerij 013 heeft ook Eethuis Twintig een drijvend terras in de Piushaven. Daarnaast geniet je ook van een groot terrasdeel op de gezellige kade. Bij Eethuis Twintig serveren ze zowel ontbijt, lunch en diner. Ook aan heerlijke borrelhapjes als oesters, samosa’s en Pata Negra geen gebrek. Een echte aanrader!

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#4: La Nouvelle Auberge

Voor mensen die graag genieten van een mooie omgeving, op en top beleving en heerlijke gerechten, is La Nouvelle Auberge een aanrader. Ze zeggen het zelf al: genieten op het mooiste terras van Tilburg. En dat mogen ze met de bosrijke omgeving en ambiance die ze presenteren zeker met recht zeggen. Ze hebben overigens een mooie terras- en zomerkaart!

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#5: Grotto

Middenin de Oude Warande, een van de mooiste stukken natuur van de omgeving, vind je Grotto. Hier kun je genieten van een bakje koffie, punt gebak, lunch of borrel. De plek is ook fantastisch om met kinderen te bezoeken. Of na een lekkere wandel- of fietstocht.

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#6: Proeflokaal La Trappe

Met La Trappe op tien minuutjes fietsen vanaf het centrum is Tilburg gezegend met een van de lekkerste trappistenbieren van de wereld. Ze hebben ook een fijn proeflokaal met een prachtige tuin waar je kunt genieten van de bieren, bierkazen, borrelplateaus en nog veel meer!

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#7: T-Huis

Middenin het bruisende Spoorpark (wat sowieso echt een aanrader is om te bezoeken) vind je het T-Huis. Aan de waterzijde hebben ze een prachtig terras waar je geniet van een relaxte vibe alsof je bij een hippe beachclub terecht bent gekomen. Palmboompje, lekker drankje, muziek op de achtergrond en fantastische gerechten.

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#8: The Cat’s Back

The Cat’s Back is een kleine foodbar in het centrum van Tilburg. Met meer dan 35 geïmporteerde Amerikaanse bieren, huisgemaakte fast-food gerechten, Arcade-games en een terras aan de Paleisring is The Cat’s Back een aanrader als je toe bent aan een hippe plek met een ongedwongen sfeer. Oja, ga hier zeker niet weg voordat je een heerlijke burger hebt geproefd! Wist je trouwens dat naam van deze zaak een knipoog is naar de welbekende Katterug?

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#9: Café Berlijn

De Korvelseweg is een van de meest bruisende straten van Tilburg. Er gebeurt altijd wat en is altijd iets te beleven. Ook op het terras van Café Berlijn bijvoorbeeld. Schuif lekker bij elkaar aan op de verschillende picknickbanken en geniet van je biertje, tosti en gezelschapsspel. Een stukje Berlijn, maar dan in Tilburg.

#10: RAW

Rauw, industrieel, hip en modern: dat is RAW in de Spoorzone. Zowel voor als achter de zaak hebben ze een mooi terras. Eentje aan het spoor, de andere in dé binnentuin van de Spoorzone. Je geniet er van lekkere biertjes, ontbijt, lunch, diner en veel meer. Regelmatig kun je hier ook genieten van live-muziek en bierevenementen.

#11: Stadscafé de Spaarbank

Op de vijfsprong in het Dwaalgebied vind je Stadscafé de Spaarbank. Je kunt hier zowel op de vijfsprong zelf als in de achtertuin op het terras zitten. En die achtertuin is vooral de moeite waard. Je zit hier middenin de stad maar toch in alle rust te genieten van je drankje. Daarnaast is er een speeltuintje aan het terras gevestigd, wat het een leuke plek maakt om met kinderen te bezoeken.

 • Zeven dagen per week geopend
 • Check de website voor meer informatie

#12: Villa Pastorie

Bij Villa Pastorie geniet je van een heerlijk stukje Piushaven met een terras pal aan het water. Op de menukaart vind je heerlijke gerechten waarin veel waarde wordt gehecht aan het gebruik van verse, lokale en vaak biologische producten. Extra leuk: bij Villa Pastorie kun je ook overnachten!

 • Dinsdag tot en met zondag geopend
 • Check de website voor meer informatie

#13: Arbies Beachhouse

Hoewel Arbies Beachhouse zich nét buiten de stad bevindt, mag deze niet ontbreken aan de lijst. Bij het Beachhouse kun je heerlijk lunchen, borrelen en à la carte dineren, maar ook voor kinderfeestjes, borrels, bruiloften, barbecues en noem maar op kun je bij Arbie’s Beachhouse terecht. Arbies ligt aan Recreatiebad de Rauwbraken, waar je heerlijk kan zwemmen. Ideaal daarom om Arbie’s te bezoeken op de warmere dagen.

 • Woensdag en donderdag gesloten
 • Volg ze op Facebook of Instagram voor actuele updates of speciale events

Meer top terrassen in Tilburg

Bovenstaande terrassen zijn enkel wat toffe plekken om te ontdekken. Maar er zijn nog veel meer grote en prachtige terrassen in Tilburg. Denk bijvoorbeeld eens aan Café Zomerlust, gelegen in het prachtige Moerenburg. Of aan Peerkes Hoeve, een schitterende plek in de Reeshof.

En natuurlijk kun je ook al die fijne terrassen in de binnenstad bezoeken. Op het Piusplein, Heuvel, Korte Heuvel, het Pieter Vreedeplein of Oude Markt bijvoorbeeld!