Tilburgse Textiel-Tiendaagse gaat zondag van start

Textiel-tiendaagse

Vijf galeries en drie textiel-ateliers presenteren tien dagen lang textielkunst van hoog gehalte tijdens de Tilburgse Textiel-Tiendaagse. Locatie is Tilburg Oud-Noord, waar ooit de textielindustrie begon. Met een handige folder kunnen bezoekers langs alle locaties. 

Bovendien zijn er op 6, 12 en 13 september Textielwandelingen, verzorgd door Stadsgidserij Tilburg. De Stadsgidserij geeft informatie over de geschiedenis van Tilburg als textielstad. Een aantal locaties is gratis toegankelijk.

De tijd van de nuttige naaldvakken is voorgoed voorbij. Veel kunstenaars hebben textiel weten te vinden als uniek expressiemiddel dat zowel twee- als driedimensionaal is toe te passen. De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt. Tijdens de Textiel-Tiendaagse Tilburg wordt textielkunst groots op de kaart van Tilburg gezet. Bezoekers kunnen kennismaken met kunstvormen, die nog maar weinig bekend zijn.

Textielroute

Met de folder in de hand gaat de bezoeker te voet, op de fiets of met de bus (lijn 5) langs de textielroute. Vanaf NS-station Tilburg tot en met de Kapelstraat loopt de textielroute, waarmee men langs alle locaties komt.

Daarbij zijn ook museum De Pont en het Textielmuseum vermeld. De Pont toont een expositie van beroemde Amish-quilts, het Textielmuseum toont o.a. de expositie ‘Under de skin’ en het Textiellab. De deelnemers aan de Textiel-Tiendaagse Tilburg zijn:

Informatie

Informatie over de exposities en activiteiten vindt men op de websites van de deelnemers. Folders liggen klaar bij:

Dus ben je benieuwd naar de geschiedenis van onze mooie stad als textielstad? Doe dan mee aan de Textiel-Tiendaagse! Meer info vind je in de handige folder.