Tientallen schermen, alle sporten & barfood: Papa Jim Sportsbar geopend aan de Paleisring

beerpong papa jim

De Tilburgse binnenstad is weer een prachtige horecazaak rijker. Niet zomaar een horecazaak, maar een sportsbar. En niet zomaar een sporsbar met wat shirtjes en sjaaltjes van voetbalclubs aan de muur, maar een prachtige bar met een strak en modern interieur. Een zaak zoals we die nog niet kennen in de regio. Papa Jim Sportsbar aan de Paleisring – waar in een ver verleden de Skihut zat – werd afgelopen maanden flink verbouwd en is nu eindelijk open.
Fotografie: Darryl Chakawri

Aan het roer van Papa Jim Sportsbar staan ondernemers Jaap van Ham (bekend van Polly Maggoo, Café Bakker, Doloris en Het Ketelhuis), Rob Reijnen (mede-eigenaar Brabo Groep), Rob Haenen (CHQ Group) en oud-Willem II speler Arjan Swinkels. Zij besloten samen de uitdaging aan te gaan om in Tilburg een prachtige sportsbar te openen. Dat is goed gelukt. “Ik ben heel erg blij met het resultaat,” vertelt mede-eigenaar Jaap.

De naam van de sportsbar – Papa Jim – is een verwijzing naar een iconisch moment op de Olympische Spelen van 1992. Atleet Derek Redmond werd die editie van de Olympische Spelen namelijk ondersteund door zijn vader de finish over geholpen. Derek Redmond raakte namelijk geblesseerd en had de ondersteuning van zijn vader nodig om überhaupt de finishlijn te halen. De naam van zijn papa? Jim!

Fotografie: Darryl Chakawri

Ruim dertig schermen

Wie weleens in de Skihut is geweest of het pand casco heeft gezien, herkent de ruimte niet meer terug. Wanneer je Papa Jim Sportsbar binnenstapt, loop je direct op een gigantisch scherm af. Onder dat scherm is een grote ovale bar gecreëerd waar je helemaal rondom kunt lopen. Verder is het interieur strak & modern en staan op de wanden schitterende muurschilderingen. Ook vind je ludieke teksten aan de muur.

In heel de zaak zijn verschillende zitjes gecreëerd. Van knusse zitjes voor een aantal personen tot lange bartafels voor een heel voetbalteam. En extra leuk: er zijn ook tafels met een eigen biertap erin. Dan kun je met een pasje zelf je bier tappen en hoef je alleen de tafel te verlaten als je na de nodige biertjes naar het toilet moet. Maar ook aan de tafels zonder tap kun je lekker blijven zitten. Je bestelt namelijk je biertje of hapje te eten via een QR-code op tafel. Liever aan de bar bestellen? Dat kan natuurlijk ook.

Naast het grote scherm, vind je in de sportsbar ruim dertig verschillende schermen. Zo weet je zeker dat je jouw favoriete sportwedstrijd kunt zien bij Papa Jim. “Alle sport die wereldwijd wordt uitgezonden, kunnen wij ook uitzenden. Van Formule 1 tot alle voetbalcompetities, van ijshockey tot de Tour de France en van Wimbledon tot cricket.” Extra handig: op de website kun je precies zien wat er sowieso wordt uitgezonden. Maar als jij graag iets anders wilt zien, kun je gewoon contact opnemen met Papa Jim. Dan zorgen zij dat jij je favoriete sportwedstrijd op afgesproken tijdstip kunt zien.

Fotografie: Darryl Chakawri

Barfood

Door de bierleidingen van Papa Jim stroomt het bier van Bud. Een licht bier wat zeker in de sportwereld een opmars aan het maken is. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld in het Koning Willem II Stadion ook Bud wordt geschonken. Maar uiteraard kun je er ook genieten van een speciaalbiertje, wijntje of iets fris. “Het moet vooral een bar zijn die voor iedereen toegankelijk is. We hebben de bar zo ingericht dat het ook gezellig is om te komen borrelen als je niet per se sport hoeft te zien.”

Ook kun je bij Papa Jim lekkere barfood bestellen. Van lekkere nacho’s tot buffalo wings en van smashed burgers tot loaded fries. Uiteraard kun je ook gewoon een lekker bittergarnituurtje bestellen. Check vooral het volledige menu om te zien of er voor jou iets lekkers op staat.

Meer informatie over Papa Jim Sportsbar

Sportsbar Papa Jim is van woensdag tot en met vrijdag vanaf 15:00 uur geopend. Zaterdag en zondag gaan ze een uurtje eerder open. Op maandag en dinsdag zijn ze voorlopig gesloten. “Maar we willen graag zeven dagen per week open. Maar dan moeten we ons personeelsbestand wat vergroten.” Ze zoeken dan ook personeel. Lijkt het jou gaaf om bij deze gloednieuwe tent aan de Paleisring te werken? Solliciteren kan via de website. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de leukste acties en events van Sportsbar Papa Jim? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram. 

Fotografie Darryl Chakawri