Tijd voor bockbieren: de leukste bierevenementen in Tilburg

bockbier

Ieder nadeel heb zijn voordeel zei een bekende Nederlandse voetballegende ooit. De herfst is begonnen en dus vallen de bladeren strakjes weer van de bomen en neemt de kans op neerslag toe. Voordeel: de bockbieren verschijnen weer in de schappen van drankenhandels en stromen weer uit de taps in de horeca. 

Aangezien artikelen gerelateerd aan bier de laatste jaren nogal zijn gestegen qua populariteit, denken wij dat jullie ook wel geinteresseerd zijn in een overzicht met bockbierevenementen.

Bockbierevenementen in Tilburg

Zondag 8 oktober: Bokken rond de kerk in de Stadhuisstraat en Oude Markt

Voor €17,50 per persoon kun je bij zes verschillende horecazaken een bockbier met bijpassend hapje proeven. Bokken rond de kerk duurt van 14:00 – 20:00 uur. Van Horen Zeggen, De Wijn, De Boekanier, Peanuts en nieuwkomers Bon Sjef en Anvers doen mee.

Zondag 8 oktober: Bock around the Block in het Dwaalgebied

Bij verschillende horecazaken in het Dwaalgebied worden 14 verschillende herfstbieren met een lekkere bite geserveerd. Het is alweer de zevende keer dat de Dwaalboktour wordt georganiseerd en er doen, heel toepasselijk, zeven horecazaken mee. Deelnemers zijn Little Devil, Kandinsky, Het Wapen van Tilburg, Langeboom, Buutvrij, Café Jacks en De Burgerij.

Zondag 15 oktober: Bokbierfestival Opbokken op de Korte Heuvel

Vanwege het daverende succes van vorig jaar keert Opbokken terug op de Korte Heuvel. Je kunt een proefglas aanschaffen en bij de verschillende deelnemers meer dan 30 verschillende bockbieren proeven. Natuurlijk wordt er ook voor verschillende bijpassende hapjes gezorgd. Deelnemers zijn Cul de Sac, Café Bakker, Café Slijterij, Stoffel Tilburg, Polly Maggoo, Heuvel 15, Studio Tilburg, Bar Leonardo en Weemoed.

Zondag 22 oktober: Piushaven boktour

Tussen 13:00 – 18:00 uur kun je aan de Piushaven van horecazaak naar horecazaak hoppen voor een lekker bockbiertje met bijpassende bite. De route die je aflegt, mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Jouw bockbierevenement in onze agenda?

Missen wij een aantal bockbierevenementen in onze uit-agenda? Check dan eventjes dit formulier om je evenement aan onze agenda toe te voegen. Dan gaat onze redactie er zo snel mogelijk mee aan de slag! Cheers!