Tilburg heeft als enige stad in Zuid-Nederland de Big 3 op shopgebied

Big 3

Dat de binnenstad van Tilburg volop in ontwikkeling is, bleek afgelopen jaar al bij de opening van Hudson’s Bay en de eerste flagshipstore van Hema in Nederland. De volgende mijlpaal staat nu voor de deur: de opening van Primark op 13 juni a.s. waardoor Tilburg de enige stad is in Zuid-Nederland die een Hudson’s Bay, Decathlon en Primark in de binnenstad heeft.

Foto: Marieke Plasier

Big 3 in Tilburg

In 2017 mocht de stad al bekende grote namen als Hudson’s Bay en Decathlon verwelkomen. Samen met Primark Tilburg maakt deze Big 3 winkelcombinatie Tilburg uniek in het zuiden van het land. De ketens zijn afzonderlijk wel vertegenwoordigd in Breda, Den Bosch of Eindhoven, maar de combinatie van deze drie trekkers op winkelgebied is alleen aanwezig in de Tilburgse binnenstad. Tilburg heeft daarmee iets bijzonders te bieden qua winkel- en verblijfsaanbod en laat dat ook zien. Hoe leuk de stad is om te winkelen, eten, drinken en verblijven, wordt de komende tijd gecommuniceerd aan de hand van een grootschalige campagne ter promotie van shoppen in de binnenstad van Tilburg.

Samenwerking

Binnenstad Management Tilburg heeft hiervoor i.s.m. BIZ Vastgoedeigenaren Binnenstad Tilburg, Citymarketing Tilburg, Gemeente Tilburg en Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg de handen ineen geslagen en communiceert als gezamenlijke afzender met centrumtilburg.com. Daarnaast worden uitingen van de campagne beschikbaar gesteld aan organisaties en ondernemers uit de stad, om verbindend te laten zien hoe leuk Tilburg als shopstad is. Deze samenwerking is kenmerkend voor Tilburg en maakt dat er grote en snelle stappen kunnen worden gezet, zoals bij de ontwikkeling van de binnenstad. Aan de hand van verschillende portretten wordt de komende tijd, zowel online als offline, gepresenteerd waarom Tilburgers trots zijn op hun stad en er zo graag verblijven. Zelfs buiten Tilburg mogen ze het weten: in Tilburg shop je alles bij elkaar. Hier moet je zijn!

Vooral op retailgebied zijn dus de afgelopen tijd grote stappen gezet. De binnenstad is jong, vol energie en bruisend. Shoppen in Tilburg is een combinatie van grote bekende ketens in het Winkelgebied en authentieke kleine zaakjes in het aangrenzende Dwaalgebied, ook wel de Negen Straatjes van Tilburg genoemd. Tel daarbij de vele horecagelegenheden op en het is niet gek dat Tilburg de laatste tijd steeds vaker de boventoon voert als populaire hotspot voor shoppen en uitgaan.

Gratis ritje naar het centrum

Rondom het Centraal Station aan de Spoorlaan zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Het kan daardoor lastig zijn om de juiste weg naar het shopwalhalla van Tilburg te vinden. Daarom staan op woensdag 13 juni van 9.30 – 13.30 uur en zaterdag 16 juni van 11.00 – 16.00 uur bij de uitgang van het Centraal Station fietstaxi’s klaar om bezoekers van de binnenstad gratis naar het centrum te brengen. Spring achterin en zorg dat je klaar bent voor veel shopplezier in Tilburg!