Tilburg Trappers start dit weekend met de play-offs voor Oberliga-Nord kampioenschap

tilburg trappers

De mooiste weken in het ijshockeyseizoen van de Trappers zijn aangebroken. De Tilburgse ijshockeyploeg start namelijk deze week aan de play-offs. Uiteindelijk bepaalt deze knock-out-race of Tilburg Trappers zich eind deze maand voor de vierde keer op rij Oberliga-Meister mag noemen. De eerste play-off wedstrijden van Tilburg Trappers staan op vrijdag 9 april en zondag 11 april op het programma. 

Foto: Arie Leeuwesteijn

De eerste tegenstander is Black Dragons Erfurt. Tilburg Trappers eindigde het reguliere seizoen op een tweede plek achter de Hannover Scorpions. Black Dragons Erfurt eindigde op een achtste plek.

Play-off format

Zoals je wellicht wel weet, is Tilburg Trappers actief in de Duitse Oberliga. Deze competitie is opgedeeld in twee sub-competities: de Oberliga-Nord (waar Trappers in speelt) en Oberliga-Sud. Hoog geklasseerde ploegen uit deze competities bepalen normaal gesproken tijdens de onderlinge play-offs wie zich aan het eind Oberliga-meister mag noemen.

Om het risico op verdere coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, ontmoeten de teams uit de Oberliga-Nord en Oberliga Süd elkaar dit jaar niet eerder dan in de grote finale. Dat betekent dat clubs binnen hun eigen divisie bepalen wie zich Oberliga-Nord-Meister en Oberliga-Süd-Meister mag noemen. In een overall eindstrijd spelen de twee kampioenen om het Oberliga Meisterschaft.

Helaas is het voor Tilburg Trappers – in tegenstelling tot andere teams in de competitie – niet mogelijk om te promoveren naar de DEL2 (divisie boven de Oberliga) bij een kampioenschap. De Duitse IJshockeybond heeft (helaas voor de Trappers) besloten dat clubs die niet voldoen aan de regels om te promoveren, uit worden gesloten van de grote finale. Dit betekent dat Tilburg Trappers alleen kampioen van de Oberliga-Nord kan worden, maar niet van de algehele competitie.

Wedstrijden live bekijken

Tilburg Trappers had de afgelopen weken flink te kampen met coronabesmettingen. Toch is er alles op gericht om vrijdag in eigen huis aan de play-offs van het seizoen te beginnen. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de wedstrijden van Tilburg Trappers te bezoeken in het IJssportcentrum op Stappegoor. Gelukkig is het wel mogelijk om de wedstrijden in de play-offs via een livestream te bekijken.