Stem op Tilburger Sjef voor Sociaal Werker van het Jaar

sociaal werker van het jaar

Vanaf deze week kan er op Sjef van der Klein worden gestemd in de landelijke verkiezing tot Sociaal Werker van het Jaar 2018. De pas 26-jarige sociaal werker, voor ContourdeTwern werkzaam in de Reeshof, neemt het op tegen collega’s uit Den Haag en Utrecht. Stemmen kan tot 13 maart 12.00 uur via www.zorgwelzijn.nl/verkiezing. Op 14 maart, op de Dag van de Sociaal Werker, wordt bekend of Sjef met deze prestigieuze titel aan de haal gaat. Als hij wint, is Sjef een jaar lang ambassadeur van het vak en de branche en wint hij enkele mooie prijzen.

Nominatie

Sjef is genomineerd door een vakjury die bestaat uit vertegenwoordigers van Sociaal Werk Nederland, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, BPSW, het Hbo-onderwijs en de huidige Sociaal Werker van het Jaar, Mariska Overgaag. Zij roemen Sjefs energie en zijn inzet voor onder meer ouderen. Ook enkele initiatieven die hij in de Reeshof opstartte, zoals een ontmoetingskamer voor mensen met geheugenproblemen, vielen in de smaak.

Trots

Sjef is hartstikke trots op zijn nominatie. “Er komt nu van alles op me af maar ik doe het graag! Ik ben namelijk hartstikke trots op het vak en praat daar graag over.” Een dag in de week doet hij dat als docent bij ROC Tilburg, School voor Welzijn. Met zijn praktijkervaring probeert hij de volgende generatie warm te maken voor het vak. Want: “Het is zo mooi om met wijkbewoners en vrijwilligers samen te werken. Ik mag hen ondersteunen en zo ontstaan er projecten en activiteiten die de wijken en buurten sterker maken. Dat is toch fantastisch?!”

Stemmen

Vind jij ook dat Sjef het verdient om Sociaal Werker van het Jaar 2018 te worden? Ga dan naar www.zorgwelzijn.nl/verkiezing en stem op Sjef! Samen met de stemmen van de bezoekers van de Dag van de Sociaal Werker bepalen de digitale stemmen voor de helft wie de winnaar of winnares wordt. De jury heeft ook een belangrijke vinger in de pap: zij bepalen voor de overige 50 procent wie Sociaal Werker van het Jaar wordt.