Tilburgse culturele organisaties organiseren wandeltocht met gratis muziekoptredens in de binnenstad: De Cultuurtocht

Door de hele coronasituatie hebben culturele instellingen in Tilburg een hele lange tijd niet kunnen doen waarvan ze houden: mensen vermaken met prachtige optredens. Het is daarom goed nieuws dat er steeds meer mogelijk is door de verschillende versoepelingen. Maar ook in de openbare ruimte van de Tilburgse binnenstad valt er veel te ontdekken. Zo organiseert clubconcept Zwoel in samenwerking met Poppodium 013, Doloris, Theaters Tilburg, De Nieuwe Vorst, Club Smederij, Bibliotheek de LocHal, het Spoorpark en Dirty Paws Media een gaaf concept: De Cultuurtocht. 

Fotografie: Joris Roosen

Tijdens De Cultuurtocht loop je een route door de stad en geniet je van gratis optredens op zeven locaties in de binnenstad. Deze optredens kun je ‘unlocken’ door verschillende codes te vinden. Oftewel: wandelen, een spelelement en genieten van prachtige muziek. De Cultuurtocht is al van start en is tot 13 juli de hele dag gratis te bezoeken. Op zoek naar een leuke coronaproof activiteit waarin je de stad ontdekt en geniet van optredens? Dan is de gratis cultuurtocht zeker iets voor jou!

Hoe het werkt

Lijkt het jou gaaf om deze cultuurtocht te lopen en te genieten van gratis optredens? Ga dan snel naar deze website. Je schrijft je in met je e-mailadres en ontvangt een gratis wandelkaart. Ben jij al ter plaatse? Open dan deze wandelkaart.

Op elke locatie kun je als bezoeker een unieke code vinden. Voer de code in via de wandelkaart en ontdek het optreden. De volgende artiesten en locaties doen mee:

  • KAUW (Amsterdamse band) bij Poppodium 013
  • Dansoptreden van Kevin Joosten bij Theaters Tilburg
  • Muziek en spoken word door Boys Won’t Be Boys bij De Nieuwe Vorst
  • Muziek van Sheila and the kit bij Doloris Meta Maze
  • Muziek en dans door Teddy’s Last Ride bij Club Smederij
  • Spoken word door Martijn Neggers bij Bibliotheek de LocHal
  • Modeshow door Lynn van Hal in het Spoorpark

Goed om te weten: De Cultuurtocht is zo’n vier kilometer lang. De codes om de optredens te ‘unlocken’ vind je op bordjes bij de verschillende locaties.

de cultuurtocht

Crowdfunding voor artiesten

De Cultuurtocht is gratis voor iedere deelnemer van de tocht. Om de artiesten die bijdragen te steunen, is de organisatie een crowdfundactie gestart. Hier kun je vrijblijvend doneren. Het geld komt terecht bij de artiesten die deze Cultuurtocht mede mogelijk hebben gemaakt.

Meer informatie

De Cultuurtocht is geïnitieerd door evenementenorganisator Zwoel. Vanwege corona hebben zij afgelopen anderhalf jaar al hun evenementen moeten annuleren. Het schrappen van de activiteiten in combinatie met de wil om te blijven creëren en verbinden, heeft geleid tot De Cultuurtocht. Een idee dat past bij de tijd van nu en helemaal coronaproof is.

Wil je meer weten over De Cultuurtocht? Check dan vooral de website. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Zwoel? Volg ze dan vooral op Facebook en Instagram.