Tilburgse gymdocenten dagen kids uit voor de beweegchallenge

Sinds maandag 16 maart zijn de scholen in Nederland gesloten. Kinderen kunnen niet naar school en hangen op de bank zou je denken. Natuurlijk niet! Lekker bewegen met de gymdocent, ook vanuit huis. De juffen en meesters van de Tilburgse basisscholen uit het Beweegteam Onderwijs zijn een beweegchallenge begonnen. Een sportieve uitdaging om samen met de kinderen in beweging te blijven.

Beweegalfabet

Elk middag komt er een nieuw filmpje met een kennisvraag over sport. Het is de bedoeling om het antwoord te spellen door het bijgevoegde beweegalfabet uit te beelden. In het instructiefilmpje zijn de bewegingen uitgelegd. Laat in een reactie het antwoord op de kennisvraag weten door middel van een filmpje. De vragen worden op de Facebook en Instagram pagina van het Beweegteam Onderwijs geplaatst.

Nog meer beweegchallenges

Naast het beweegalfabet zijn er dagelijks verschillende beweegchallenges. Allerlei spelideeën komen voorbij zoals een plankchallenge met wc-rollen. Grappige beweegspellen die je kunt doen met het hele gezin. Deel jouw filmpje met de hashtag #tilburgbeweegtbinnen.

En weet je wat nou zo leuk is? Ook ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s kunnen de challenges meedoen. Volg het beweegteam op Facebook en Instagram en beweeg mee!

beweegchallenge