Tilburgse opleidingen op eerste plaats Keuzegids Universiteiten 2016

Keuzegids

Negen bacheloropleidingen van Tilburg University zijn beoordeeld als de beste in hun vakgebied. Dit blijkt uit de rankings in de Keuzegids Universiteiten 2016, die maandag zijn gepubliceerd en waarin alle wetenschappelijke bacheloropleidingen beoordeeld en met elkaar vergeleken worden. Dat gebeurt grotendeels op basis van waardering van studenten (Nationale Studenten Enquête). Van de 14 universiteiten bekleedt Tilburg University een vierde plaats in de ranglijst van beste bacheloropleidingen. In 2015 was dit nog een zesde en in 2014 een negende plaats.

Tilburg University wordt over alle studies gemeten beoordeeld met 64 punten en stijgt daarmee ten opzichte van 2015 (63) en 2014 (61,5). Het landelijke gemiddelde van de beoordelingen van alle universiteiten bedraagt 61,9. In de Keuzegids is de best scorende universiteit Wageningen University met 75 punten en de slechtst scorende universiteit de UvA met 53,5 punten.

Rector Magnificus Emile Aarts: ‘Het is duidelijk dat onze opleidingen tot de top behoren van het Nederlandse academische onderwijs. De scores tonen een prachtige prestatie over de volle breedte van ons bachelor programma en daar zijn we erg trots op. Dat komt doordat we de kwaliteit van ons onderwijs voortdurend intern en extern laten beoordelen en waar nodig verbeteren. Deze aanpak volgen we al jaren en onze studenten zijn daar nauw bij betrokken en weten dat te waarderen.’

Liberal Arts and Sciences en Economics topopleiding

Met een totaalscore van 86 krijgen de bachelor Economics en de bachelor Liberal Arts and Sciences met een totaalscore van 78 evenals vorig jaar het kwaliteitszegel ‘topopleiding’ toegekend.

In totaal negen van de 19 beoordeelde bachelors van Tilburg University behalen een nummer 1 positie in de ranglijst van hun vakgebied. Het gaat om de bachelors Online Culture, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Personeelswetenschappen, Liberal Arts and Sciences, Economics, International Business Administration, Fiscale Economie, Global Law en Bestuurskunde. Ook Economie en Bedrijfseconomie scoort met een 2e positie (van 11 opleidingen) erg goed en moet alleen de bachelor Economics van Tilburg University (in dezelfde ranking) voor laten gaan.