Tilburgse scholier richt pagina voor gevonden voorwerpen op

Ben jij op straat je sleutel, laptop, tas of teddybeer kwijtgeraakt? Dan is een kans dat je die spullen kunt terugvinden op een speciaal ingerichte Facebookpagina waar gevonden voorwerpen uit de regio Tilburg worden geplaatst. Wij spraken oprichtster Liesl Vermonden.

De achttienjarige Liesl woont in Alphen en zit in het laatste jaar van de HAVO op het Odulphus lyceum in Tilburg. Na het kwijtraken van haar rijbewijs kwam ze met een spontaan idee deze Facebookpagina op te richten. ”Het kost veel geld om een nieuw rijbewijs aan te vragen en dat vond ik toen zonde”, vertelt Liesl.

Verloren/gevonden voorwerpen omgeving Tilburg

Liesl ging op internet op zoek naar websites waar ze een oproep kon plaatsen om haar rijbewijs terug te vinden. ”Ik merkte dat er in Tilburg websites waren waar je moest betalen om een oproep te plaatsen. Toen heb ik meteen de Facebookpagina ‘Verloren/gevonden voorwerpen omgeving Tilburg’ in het leven geroepen.

Liesl is zelf beheerder van de pagina en heeft er bewust voor gekozen om de pagina besloten te houden. ”Ik controleer zelf de berichten voordat ze geplaatst worden, screen mensen die zich aanmelden en zit niet te wachten op reclame in de groep”, gaat Liesl verder.

Tot nu toe resulteerde de Facebookpagina in enkele ‘matches’. Toch merkt Liesl dat de interactie op de pagina ontbreekt. ”Er worden regelmatig gevonden voorwerpen geplaatst maar nauwelijks op gereageerd. Daarom benaderde ik jullie om de pagina wat bekender in de regio te maken”.

Van sleutels tot knuffels

Wat je zoal op de pagina tegenkomt? Vooral veel sleutels, bankpassen, knuffels maar ook Ugg’s, sieraden en mobieltjes.

Dus vind je iets op straat? Neem het dan mee naar huis, maak er een foto van, vertel waar je het hebt gevonden en plaats het op de Facebookpagina. Maar mocht je zelf in alle haast iets zijn kwijtgeraakt, schroom dan niet om een oproep te plaatsen. Vergeet de gevonden voorwerpen niet bij de gemeente aan te melden.