Tilburgse schrijft boek gebaseerd op levensverhaal zus

Tilburgse

Vierentwintig jaar geleden vluchtte de familie van Layla Alizadah uit Afghanistan. Layla bleef in eerste instantie als pasgeborene achter bij een oom en tante, maar kwam een paar jaar later alsnog naar Nederland. Op dit moment woont zij samen met haar man in Tilburg. De Tilburgse Layla heeft een boek geschreven gebaseerd op het levensverhaal van haar zus.

Boek: In haar schoenen

Layla herinnert zich weinig van haar kindertijd in Afghanistan, maar als haar zestien jaar oudere zus Marjam vertelt over haar jeugd in Kabul, het uitbreken van de oorlog en de vlucht uit Afghanistan, hangt Layla aan haar lippen.

Elke keer dat ze Marjam spreekt, wordt ze meegenomen in een stukje van haar aangrijpende levensverhaal. Het verhaal van een jong meisje dat in extreme omstandigheden voor soms onmogelijke keuzes stond. Layla vraagt zich regelmatig af hoe ze het zelf gedaan zou hebben als ze in Marjams schoenen had gestaan.

Tilburgse schrijft boek

Door de Covid-pandemie is het boek inmiddels geruisloos verschenen bij Uitgeverij EigenZinnig. Een officiële presentatie was niet mogelijk onder de huidige omstandigheden. Neemt niet weg dat het een indrukwekkend boek is geworden, met een prachtige omslag van de eveneens uit Afghanistan afkomstige Tawab Safi.

Het dramatische verhaal zal niemand onberoerd laten. Het boek is nu te koop en te bestellen op de website van uitgeverij EigenZinnig.