Tilburgse uitjes voor mannen: Tietenlawine bij de Nacht, bieryoga & foute vrienden

superdroog

Vergeet steden als Budapest, Praag en Amsterdam om een weekend met je voetbalteam of vriendengroep door te brengen. Als het aan de mannen van SuperDroog ligt, hoef je de stadsgrenzen niet meer te passeren voor een gaaf mannelijk uitje of vrijgezellenfeest. Aan het roer van het bedrijf staan ondernemers Geoffrey Ibes, Bob Huijbregts en Errol Gevers.

‘’We vinden dat er in Tilburg te weinig te doen is voor gasten zoals wij. Er worden heel veel ‘kneuterige’ groepsactiviteiten gericht op vrouwen georganiseerd, maar voor stoere mannen is er te weinig te doen. Daar willen wij verandering in brengen,’’ begint Errol. ‘’In steden als Groningen, Utrecht en Breda zijn veel meer toffere activiteiten voor gasten te doen dan hier. Wij willen ervoor zorgen dat Tilburg met deze steden gaat concurreren,’’ gaat Geoffrey verder.

Van Tietenlawine tot Foute Vrienden

Mannelijke activiteiten dus! Maar waar moeten we dan aan denken? ‘’We werken samen met verschillende lokale bedrijven en voegen unieke elementen aan de activiteiten toe die alleen via ons te boeken zijn,’’ zegt Bob. Neem bijvoorbeeld de Tietenlawine bij nachtclub de Nacht. ‘’Hiermee richten we ons voornamelijk op vrijgezellenfeesten. De vrijgezel mag plaatsnemen op de SuperDroog troon in de nachtclub en krijgt de boezems van alle aanwezige paaldanseressen in zijn gezicht. Dit alles wordt gefilmd of gefotografeerd als herinnering voor later,’’ gaat Errol verder. Dat is overigens uniek. In de Nacht is het namelijk strikt verboden om te filmen of fotograferen. Sterker nog: dan word je er meteen uitgegooid.

Ook het ‘Foute Vrienden’ spel zorgt voor hilariteit alom. Je krijgt om de beurt een oortje in en moet in bepaalde situaties precies doen wat je vrienden zeggen. Doe je dat niet, dan krijg je strafpunten. “Laatst hadden we bijvoorbeeld een opdracht dat je zonder geld iets mee moest nemen uit een winkel. Niet door het te stelen, maar in overleg met een klant uit de winkel. Wij stuurden iemand de Kruidvat in. Wat hij moest zien te ritselen, kreeg hij pas in de winkel te horen. Dat werden uiteindelijk condooms,’’ vertelt Errol met een grote glimlach op zijn gezicht. Wat er uiteindelijk meegenomen moet worden, bepaalt de tegenspelende groep. De opdracht die ze krijgen is: ‘iets gratis meenemen uit een winkel’.

Van Uit in Tilburg naar SuperDroog

Geoffrey, Bob en Errol leerden elkaar kennen door zaken met elkaar te doen. Geoffrey heeft al ruim tien jaar Poolcentrum 4 Friends in de Koestraat en Bob & Errol zijn naast goede vrienden ook eigenaar van Locks & Keys, een bedrijf dat in heel Tilburg escaperooms bouwt.  Geoffrey: ‘’Zij hebben hier in het poolcentrum een escaperoom gebouwd en die samenwerking beviel heel goed. Toen kwamen we met dit idee en hebben we besloten het bedrijf SuperDroog op te richten.’’

Aan die oprichting gaat overigens nog wel een grappig verhaal vooraf. ‘’Toen wij naar de Kamer van Koophandel gingen om ons bedrijf in de schrijven, wilden we het eigenlijk Uit in Tilburg noemen. Maar we kwamen er bij de KvK pas achter dat deze naam niet beschikbaar was. Toen besloten we ter plekke om het bedrijf SuperDroog te noemen,’’ aldus Geoffrey.

‘’En de naam sluit ook goed aan bij ons bedrijf. We nemen onze activiteiten en de organisatie natuurlijk heel erg serieus, maar in onze uitingen maken wel altijd wel geintjes of een knipoog,’’ vult Errol aan.

Toffe citygames

Het is niet alleen plat vertier wat SuperDroog aanbiedt. Sterker nog: ze ontwikkelen ook fantastische citygames. ‘’Ik heb ervaring met het bedenken en maken van Escape Rooms. Deze expertise ga ik nu ook gebruiken om citygames te ontwikkelen,’’ gaat Bob verder.

Een voorbeeld daarvan is citygame de ‘Superkater’. Samen met je vrienden ontrafel je het mysterie van je avondje zuipen. Je komt op verschillende plekken in de binnenstad en ontvangst op leuke manieren hints. Bob: ‘’Heb je de film The Hangover gezien? Daar is het op gebaseerd. Over alle details hebben we nagedacht. Persoonlijk vind ik het echt een hele toffe en doordachte citygame geworden.’’

Voor ieder wat wils

Ook vrouwen zijn van harte welkom om uitjes via SuperDroog te boeken. Geoffrey: ‘’We sluiten niemand uit, alleen we zoeken altijd naar nieuwe activiteiten die we zelf tof vinden. Die bieden we uiteindelijk ook aan. Onze voornaamste doelgroep zijn mannen maar we weten zeker dat ook een hoop vrouwen onze activiteiten heel tof vinden.’’

Ook voor degene die graag sportieve activiteiten doen, heeft SuperDroog genoeg aan te bieden. ‘’Je kunt via ons Lacrosse spelen bij Tilburg Tigers, een ijshockeyclinic volgen bij Tilburg Trappers en ook wandklimmen bij Block013,’’ vult Bob aan.

Of dé beautybehandeling voor mannen voordat je een avond gaat stappen. Denk dan niet aan nagels lakken en in de make-up. ‘’We hebben met De Meesterbarbier een samenwerking. De hele vriendengroep wordt dan goed geknipt en geschoren en ondertussen krijg je verschillende bieren of whisky’s te proeven,’’ vertelt Errol.

superdroog

Nieuwe activiteiten

Hoewel SuperDroog tegenwoordig al een hele hoop activiteiten aanbiedt, worden er daar de komende tijd waarschijnlijk nog veel meer aan toegevoegd. Momenteel zijn de mannen vooral bezig met het ontwikkelen van citygames voor smartphones. Maar ook met lokale partijen zijn ze bezig om nieuwe activiteiten aan te bieden. Errol: ‘’We hebben bij ’t Taphuys bijvoorbeeld al een stoere vleesplank vol met vlees die alleen via SuperDroog te boeken is. Met hen willen we een bieryoga aan het assortiment toevoegen. Dan kun je verschillende yogaoefeningen doen, maar moet je er tegelijkertijd voor zorgen dat de flessen bier die er staan op worden gedronken.’’

‘’En we willen een heel gaaf Wie Is De Mol spel ontwikkelen. Dat vinden we allemaal heel tof en wij denken dit een gaaf spel wordt om met je vrienden te doen,’’ zegt Errol.

Activiteit boeken

Lijkt het jou gaaf om naar aanleiding van dit verhaal een activiteit te boeken bij SuperDroog? Check vooral de website voor het volledige aanbod. Ze organiseren zowel activiteiten per dagdeel als volledige dagen gevuld met activiteiten. Ook hebben ze een samenwerking met Hostel Roots als je voor meerdere dagen activiteiten wilt boeken. Dit is vooral handig als je een teamweekend of vrijgezellenfeest organiseert.