Tilt laat de letteren leven tijdens Boeken rond het Paleis

tilt

Tijdens de Tilburgse boekenmarkt Boeken rond het Paleis op zondag 27 augustus zorgt literair festival Tilt voor een eigen programma. Op het Koningsplein kunnen bezoekers terecht voor een workshop Stiftgedicht van auteur Lisa Weeda.

Lisa geeft haar workshop bij de OpenDichtBus, een rijdende bus die uitklapt als boekenwinkel vol prachtige literatuur en poëzie.

Workshop Stiftgedicht

Een stiftgedicht, of black out poetry, is een literaire vorm waarin boekpagina’s de basis vormen voor een experiment met het uitwissen van woorden. Het resultaat is een nieuw gedicht op een hergebruikte pagina. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers aanschuiven bij Lisa Weeda en zelf aan de slag gaan met een stiftgedicht. Lisa Weeda is auteur van onder andere De Benen van Petrovski en bracht deze zomer lange tijd in de favela’s van Rio de Janeiro door. Ondertussen werkt ze aan een boek over de Sovjet Unie, dat zal verschijnen bij de Bezige Bij.

De OpenDichtBus

De OpenDichtBus is een mobiel instituut ter bevordering en verspreiding van poëzie, literatuur en mooie muziek. Sinds 1984 rijden Sjef en Ties stad en land af om hun collectie aan liefhebbers van schone zaken aan te bieden op markten, festivals en literaire happenings. De OpenDichtBus is van 09.00 tot 17.00 uur te vinden op het Koningsplein.

Boekpresentatie

De jaarlijkse boekpresentatie van de writer in residence vindt dit jaar niet tijdens Boeken rond het Paleis plaats. Writer in residence en Libris Literatuurprijs-winnaar Yves Petry schreef dit jaar een boekje over de talenstrijd op de universiteit. Daarom wordt het boekje Tilburgh International dit jaar gepresenteerd op Tilburg University. De presentatie is op donderdag 7 september om 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Tilt.