Tip van de week – Tweedehands het Festival

Foto: Andrea Wetzels.

In de wekelijkse rubriek Tip van de week tipt de redactie van Tilburg.com je met de leukste acties, uitjes of hotspots van Tilburg. Zo maak je jouw leven in Tilburg nóg leuker. Deze week geeft Lisanne jullie haar tip van de week.

Tweedehands het Festival

“Komend weekend staat Tilburg in het teken van tweedehands tijdens Tweedehands het Festival. Dit is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement. Heb jij nog geen plannen? Dit festival belooft met ruim veertig verschillende activiteiten een walhalla te zijn voor kringloopfans. Van kleding tot meubels en van workshops tot een vintage kilo sale; voor iedereen zit er wel een toffe activiteit tussen. Ook als je niet zo thuis bent in de wereld van hergebruik, kun je je laten inspireren door wat er allemaal mogelijk is.”

“Op mijn vrije dag ben ik met enige regelmaat in de kringloopwinkel te vinden. Ik vind het heerlijk om tussen de spullen op zoek te gaan naar parels. Je weet van te voren nooit wat je tegenkomt en kan zomaar verrast worden. Dat de kringloopwinkel alleen voor mensen is bedoeld die het niet breed hebben, dat is al lang achterhaald.”

Programma

“De verschillende activiteiten tijdens Tweedehands het festival zijn verspreid over heel de stad. Zo vind je dus niet alleen activiteiten in het stadscentrum, maar ook in de verschillende wijken. Hiervoor werkt het festival samen met allerlei winkels en organisaties. Er is genoeg te doen en te beleven. Mijn favoriete activiteiten zet ik hieronder voor je op een rijtje:

  • Kleed je kleding met Discodip op vrijdag 24 maart: twee rekken vol kleding uit de Tilburgse kringloopwinkels, bakken vol ogen, monden, neuzen en nog veel meer moois: je kiest een kledingstuk uit en kleed het aan! Discodip zorgt deze avond voor muziek.
  • Clean your own Kicks met RefurbKicks op zaterdag 25 maart: leer van de mannen van RefurbKicks in het Futurelab hoe je jouw sneakers schoonmaakt!
  • Bruidsjurkenverkoop van Uit Liefde op zondag 26 maart: dit is misschien wel de grootste trouwjurkenverkoop die Tilburg ooit heeft gezien! De deuren van monument Het Paleis Raadhuis zijn geopend voor aanstaande bruiden, acteurs, cosplayers, dragqueens en iedereen die voor wat dan ook een trouwjurk zoekt. Je scoort er al eentje voor €25,00,-.
  • Pop-Up Cinema in Het Paleis op zondag 26 maart: de hele dag  zie je in de raadszaal de short film Hoe zullen wij ons troosten van filmmaker Machiel van Hoek. Zelf is Machiel om 14.00 aanwezig om zijn film in te leiden en in gesprek te gaan met het publiek.
  • Upcycling in Het Paleis op zondag 26 maart: Rechter Handen en Green Bag Lady laten je zien hoe je van afgedankte stoffen en materialen, nieuwe dingen kunt maken. Green Bag Lady maakt deze dag live tassen van bruidsjurken en andere stoffen die ze gedoneerd krijgen. Rechter Handen transformeert afgedankte spijkerbroeken én trouwjurken tot nieuwe producten.”

Meer informatie

Tweedehands het Festival begint op donderdagavond en duurt tot zondagavond. Veel van de activiteiten zijn gratis of voor een klein prijsje te bezoeken. Ben jij benieuwd welke activiteiten er nog meer op het programma staan? je checkt het hier!