Traverse uit Tilburg beste werkgever in maatschappelijke opvangbranche

traverse

Traverse is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot “Best Presterende Werkgever 2016” in de branche maatschappelijke opvang. Traverse heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering en een uitstekende reputatie. ”Traverse weet haar enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Gedrevenheid, durf en visie, plus een sterke focus op de cliënt maken van deze organisatie een topper.”

Als werkgever onderscheidt Traverse zich volgens de Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut vooral door het gerichte aannamebeleid en de verantwoordelijkheid die het haar medewerkers geeft. Dit resulteert onder meer in een zeer laag personeelsverloop. ”Traverse is in alle opzichten een outperformer die zich realiseert dat mensen het daadwerkelijke kapitaal van de onderneming vertegenwoordigen,” aldus de jury. Afgelopen zaterdag vertelde  Ellen Quanten, voormalig bestuurder Traverse, in het SBS6 programma Arbeidsmarkt TV dat Traverse  ook plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Zo hebben we afgelopen jaren ook regelmatig contacten gegeven aan cliënten.” Er zijn dus (voormalig) cliënten die met een betaald contract werken binnen de organisatie. ”Met overtuiging de Best Presterende Werkgever in deze branche” vond de jury.

Energie en dynamiek

Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie: ”Het is duidelijk dat er veel wordt gevraagd van de medewerkers, maar zij mogen dan ook veel verwachten van Traverse als werkgever. Er wordt veel in mensen geïnvesteerd. De organisatie speurt onophoudelijk naar de ware passies en talenten van collega’s en geeft hen ook de ruimte om deze ten volle te benutten. Het is een zeer goed uitgebalanceerd verhaal dat je nog maar zelden tegenkomt in Nederland. De energie en de dynamiek die voelbaar is in deze organisatie is een duidelijke weerspiegeling van bestuur en management, die het ziekteverzuim in zeer korte tijd heeft weten terug te brengen van 12 naar 4 procent. Voor zo’n werkgever loop je graag het vuur uit je sloffen.”

Over Traverse

Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Traverse is gevestigd in Tilburg. Traverse is er voor diegenen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden en problemen hebben op verschillende levensgebieden. De organisatie biedt een geschikte plaats om tijdelijk te wonen; sommigen hebben vanwege een crisissituatie voor korte tijd opvang nodig, anderen zoeken een oplossing voor langere tijd of hebben ondersteuning nodig bij zelfstandig wonen. Traverse werkt samen met de cliënt intensief aan (weer) grip kunnen krijgen op het eigen leven en deelname aan de maatschappij. Hierbij wordt altijd uitgegaan van de eigen krachten en mogelijkheden van elke persoon.