Trompettisten Seniorenorkest Tilburg bezorgen Het Laar bijzondere muzikale beleving

beleving

Op maandag 4 mei, dodenherdenking, om 19.58 uur brengen drie trompettisten van het Seniorenorkest Tilburg, onderdeel van de NKH (Nieuwe Koninklijke Harmonie) het signaal Taptoe ten gehore bij zorgcentrum Het Laar. Want: muziek verbindt!

Let op: deze muzikale beleving is alleen voor bewoners en personeel van Het Laar.

Beleving voor bijzondere generatie

De dodenherdenking op 4 mei heeft voor iedereen een bijzondere betekenis en beleving. Voor de bewoners is dit optreden, dat zij vanaf hun eigen balkon of woning aanschouwen, een extra beleving. We mogen niet vergeten dat velen op deze dag de herinneringen aan vooral de Tweede Wereldoorlog naar boven halen. Een initiatief vanuit Het Laar werd met dank dan ook direct omarmd door het Seniorenorkest Tilburg.

Piet Roels, Cees van Iersel, Frans Vissers, leden van het orkest en trompettisten, positioneren zich op die dag op drie plaatsen rondom het gebouw. Één bij de hoofdingang, één in de Laartuin en één bij de Bushalte.

Aanvang van de uitvoering is stipt om 19.58 uur tot 20.00 uur.

Corona maatregelen

Vanzelfsprekend wordt aandacht gevraagd om de bestaande regels te volgen; op voldoende afstand van bewoners en andere toeschouwers dit muzikale moment te beleven. Heb respect voor iedere aanwezige en vorm geen groepjes.

Maatschappelijke en sociale rol

De NKH neemt de maatschappelijke functie van muziek ter harte. Muziek haalt herinneringen boven. Daarnaast streeft de NKH ook steeds de sociale rol uit te dragen; zoekend naar samenwerking en verbinding met de stad.