logo

Uitgelicht: Elusive Custom Catering

De 28-jarige Marc Broeders is er al tien jaar naartoe aan het werken: zijn eigen bedrijf. Tot januari dit jaar werkte hij nog bij Taste!, inmiddels is hij overal in regio Tilburg te vinden met zijn eigen Elusive Custom Catering.

Fotobijschrift: Marc werkt tijdens de kermis in de keuken van Square

Met Elusive heeft Marc nu alle vrijheid en uitdaging om te doen waar hij beste in is: regelen. Naast de catering, regelt hij het liefst ook alles daaromheen. Hij noemt het zelf eventcatering, maar eigenlijk is het veel breder dan dat. Om een voorbeeld te geven: Momenteel is Marc aan het werk bij Square Lab. Daar is hij tijdens de kermis tien dagen lang verantwoordelijk voor het restaurant.

Dat Marc van een uitdaging houdt, blijkt wel uit zijn besluit om niet één, maar twee bedrijven te starten. Na het opzetten van zijn cateringbedrijf in 2015 nam hij begin dit jaar ook een kookstudio over in Dongen, ’t Veurhuis. Daar geeft hij kookworkshops en private diners. Hij kwam er al snel achter dat hij het liefst zoveel mogelijk zelf regelt. Onder de naam Elusive kunnen particulieren nu terecht voor catering en bedrijven voor een compleet event.

Elusive Custom Catering

“Geen massaproductie, geen standaard concept, geen prijslijst. Alles wat ik maak is maatwerk. Ik verzorg wat jij graag wilt.” Vertelt Marc. “Een barbecue of buffet ziet er bijna overal hetzelfde uit, ik wil iets doen wat anders is dan de reguliere cateraar.” Zo werkt hij op aanvraag met exclusieve niet-standaard producten. Producten waar je als kok kennis van moet hebben om perfect te kunnen bereiden.

Marc werkt het liefst op basis van een offerte. Naar aanleiding van een persoonlijk gesprek verzorgt hij – op basis van je wensen – op locatie een volledige catering. “Ik merkte in gesprekken met klanten dat niet iedereen door heeft hoeveel aspecten er bij het organiseren van een feest of evenement komen kijken. Als ze mij benaderen denken ze vaak alleen na over het eten of de drank, maar je moet aan zoveel factoren denken: aankleding, stroomvoorzieningen, glaswerk, muziek en meer.”

Events

En zo ontstond een nieuw idee in Marc’s ondernemende brein, sindsdien gaat hij door het leven als ‘hospitality manager’. “Wij wil helpen met wat je exact wil waardoor ik een veel mooiere dag kan bezorgen. Eigenlijk als een soort ceremoniemeester, maar dan beter.” Nu verzorgen ze naast de catering een totaalconcept, of dat nu een intiem feestje, een bedrijfsuitje of een groot tentfeest voor 1000 man is.

Sfeer en kwaliteit brengen is het belangrijkste. “Meestal is er een feestje omdat er een mijlpaal is. We willen daarom vooral ontzorgen en ook aansturen op de sfeer. Als de sfeer goed is, is het feestje perfect.” Elusive werkt daarom ook graag samen met vaste muzikanten, bloemisten en leveranciers. Zo weet hij zeker dat het tot in de puntjes geregeld is.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de diensten van Elusive en Kookstudio ’t Veurhuis? Bekijk dan ook eens de website. Daar vind je zoals Marc vertelde niet een standaard product, wel vind je daar alle contactgegevens en meer informatie over de mogelijkheden.