Verkiezing ‘Beste mascotte van Nederland’ wederom naar Tilburg dit jaar

beste mascotte van nederland

Het G-Sportweekend Amarant is trots om te mogen aankondigen dat de kampioenschappen van het JUMBO Open NK Mascotte weer mogen plaatsvinden op zaterdag 4 juni in Tilburg. Dit is een uniek evenement voor alle mascottes van sportclubs tot winkelcentra en vakantieparken. Op deze dag strijden de mascottes om de titel ‘Beste mascotte van 2022’. De hoofdvoorzitter van dit jaar is wederom Johan Vlemmix en zien we ook Sjoerd Fleur – beter bekend als Joey van Mocro Maffia – bij het evenement om de mascottes te beoordelen op hun kwaliteiten. 

Foto: Marcel van den Broek

8e JUMBO Open NK Mascotte in Tilburg

Een dertig tal mascottes zullen het entertainment gehalte flink omhoog brengen op zaterdag 4 juni. Dit jaar zijn er vier onderdelen waar de mascottes hun kwaliteiten kunnen laten zien. Met een grote knal komen ze één voor één het veld op waar ze zichzelf mogen presenteren. Hierna komt de fotochallenge, dancebattle en er wordt afgesloten met de welbekende mascotte run.

G-Sportweekend Amarant

Het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant wordt al 27 jaar georganiseerd voor kinderen en volwassenen met en zonder een beperking en vindt plaats op het terrein van Amarant. Dit jaar worden er weer diverse sport events aangeboden gedurende het weekend voor de volgende sporten: voetbal, handbal, golf, korfbal, hardlopen, zwemmen, kijk doe en beleef event, handboogschieten, tennis en wandelen. Ook staan er diverse events op het programma: het Kijk Doe en Beleef event & het Try out sport event. Dit laatste nieuwe event biedt sporters en niet sporters de mogelijkheid om een proefles te volgen in het weekend van 3, 4 en of 5 juni en de sport naar keuze uit te proberen.

Titelverdediger Zwolfje

Na een lange tijd beste mascotte van Nederland te zijn geweest komt Zwolfje van PEC Zwolle dan eindelijk zijn titel verdedigen. Het zal een zware strijd worden om de titel te behouden want hij zal het moeten gaan opnemen tegen een dertigtal mascottes, met onder andere Benny Bollo uit Maas en Waal, Bikkel van NEC Nijmegen, de Kemphaan van KC Westerloo uit België, Kingo van Willem II en Orange Donky van Orange planet.

Komen kijken?

Publiek is harte welkom tijdens het 8e JUMBO Open NK Mascotte! De wedstrijd duurt van 12:30 tot 17:00 en gedurende de middag zijn verschillende mascottes te zien op alle vier de onderdelen. De dag wordt afgesloten met de mascotte run en daarna zal de jury de winnende mascotte bekend maken. De winnende mascotte mag zich gedurende het hele jaar de “Beste mascotte van Nederland” noemen. Adres en route naar de locatie van het NK vind je op de website.