Vier podia, ‘omhekt’ & vijf dagen feest: Piusplein/Paleisring wordt tijdens carnaval groot festivalterrein!

Nog een paar weken en dan transformeert Tilburg in Kruikenstad. Voor je het weet is het carnaval en de kroegen aan het Piusplein en de Paleisring steken de handen ineen om één groot outdoor festival met vier verschillende podia te organiseren. Het belooft dan ook een gigantisch groen-oranje feest te worden. Met hele toffe feestjes, optredens van bekende artiesten zoals Frans Bauer en vooral een hoop gezelligheid. Lees snel verder. 

Het Piusplein en de Paleisring worden volledig ‘omhekt’ en krijgen diverse ingangen en uitgangen. Enerzijds om de drukte te beheersen, anderzijds om ervoor te zorgen dat mensen niet met eigen drank en glaswerk het terrein op komen. Op het terrein vind je straks vier verschillende buitenpodia, namelijk:

  • Kruikenplein (Piusplein-Noord voor Bruin Kafee, Café de Baret, De Vos en De Craen en VINE)
  • Piusplein-Zuid (het plein voor Gastrobar RIX, Slagroom, ’t Taphuys, Café Brandpunt & Café Bolle)
  • Het Feestpaleis (voor Sportsbar Papa Jim en Feestcafé de Prins)
  • ’t Groôte Pleinfestijn (voor ’t Elfde Gebod en The Cat’s Back)

Check de plattegrond hieronder:

Benieuwd wat er per podia te doen is? Dat gaan we voor je op een rijtje zetten.

Programma Kruikenplein

Het Kruikenplein is niet meer weg te denken tijdens carnaval. Ook dit jaar niet. Op vrijdag starten ze traditioneel met het Dronkedaorissen carnavalsontbijt. Niemand minder dan Frans Bauer opent dit ontbijt. Voor dit ontbijt heb je een ticket nodig. Dat geldt overigens ook voor Dronkedaorissen Outdoor op zaterdag (met onbeperkt drank inbegrepen) en de Biersgierig Biercantus op de maandag. Kaarten voor deze events zijn hier te koop. 

Verder zijn er ook een hoop momenten dat het Kruikenplein gratis te bezoeken is en worden er ook een hoop gratis events georganiseerd. Bijvoorbeeld Kruikenplein Springt op vrijdagmiddag en -avond en de finale met Noise Cartel, Feestnation en DJ Calvin Rigter.

Programma Piusplein-Zuid

Op het Piusplein starten ze bij Café Brandpunt al op de donderdagavond met studentencarnaval. Bij een meter pils krijg je een meter Schrobbelèr cadeau. Verder is ook hier een mooi podium geplaatst met de leukste feestjes. Op vrijdag staat de grootste groen-oranje VrijMiBo hier op het programma en in de avonduren komen onder anders Lanterfantje en CV De Kapotte Kachels langs. Zaterdag is het Haandewasse nao et Haandeschudde met CV De Jassen, DJ DOA en vele andere gastoptredens.

Zondag komen CV de Gierboys, CV MSVDBFK en vele anderen langs voor een gastoptreden. Nog niet uitgefeest? Maandag organiseert I*ESN & Party Society Tilburg het Carnafiësta feest met DJ Paul S. De carnaval wordt afgesloten met het BoelieKroelie kindercarnaval op dinsdagmiddag. Ook Alaafterparty en DJ Paul komen dinsdag langs en na Et Sebiet staat drie uurkes aachterááf op het programma bij Café Brandpunt. Het volledige programma is gratis te bezoeken.

Programma Het Feestpaleis

Sportsbar Papa Jim en Feestcafé de Prins organiseren samen Het Feestpaleis. Voor de kroegen komt een grote overkapte tent te staan waar je van vrijdag tot en met maandag kunt feesten. De toegang is gratis. Op vrijdag kun je er vanaf 18:00 uur terecht en draaien DJ Sebastiaan en DJ Dennis Beso de platen. Zaterdag gaat de tent om 14:00 uur open en gaan DJ Stefun en DJ Sebastiaan zorgen voor een heerlijke carnaval. Op zondag is het vanaf 13:00 uur de beurt aan DJ Dennis Beso en Daan Geven. Nog niet genoeg gehad? Maandag is Het Feestpaleis vanaf 18:00 uur open en draait DJ Karim de platen.

Programma ’t Groôte Pleinfestijn

Een must-visit tijdens carnaval? Dat is ’t Groôte Pleinfestijn op de Paleisring. Het belooft hier weer vijf dagen lang een gekkenhuis te worden. Zo hebben ze een kamelenrace geregeld waar je het de gehele carnaval op kunt nemen tegen andere Kruiken en Kruikinnen. Als dat niet hilarisch wordt, weten wij het ook niet meer. Verder kun je op vrijdag wèèrmdraaje met DJ Ron ’t Confettikanon en Alaafterparty en neemt DJ Daan Geeven ’t Groôte Pleinfestijn in de avonduren over. Zaterdagmiddag staat de Nostalgietische middag op het programma. Zondag kun je er terecht voor ’t Defilé van de Prins, D’n Opstoet Alaafterparty en D’n Langsaufers Apprèsstoet.

Maandag wordt het ook gigantisch gezellig tijdens het kamelenracetoernooi dat vanaf 14:11 uur losbarst. In de middag staat het CV Kruik’m Pleinfestijn op het programma. Dinsdagmiddag is het gezellig om met de kids langs te gaan bij ’t Groôte Pleinfestijn. Gij Zult Speule en de Kènderstoet staat dan op het programma. In de avond kun je bij Den Buizerd terecht voor ’t Afterfestijn. Alle dagen is het gratis te bezoeken.

Meer informatie

Oftewel: het wordt één groot feest op het Piusplein en aan de Paleisring. Trek je beste carnavalspèkske uit de kast, bestel die pilsjes en zorg dat het een onvergetelijke carnaval wordt.