Voorproefje Tilburg Culinair: Kok Verhoeven

Donderdag 25 september tot en met zondag 28 september vindt Tilburg Culinair plaats. Tilburg staat die dagen in het teken van lekker eten en genieten van het leven. Wij stellen je daarom voor aan een aantal deelnemers van dit culinaire evenement. Voor dit artikel zijn we in gesprek gegaan met Kok Verhoeven.

Kok Verhoeven is een restaurant aan het NS plein in Tilburg. En staat onder leiding van Hans Verhoeven die met zijn passie voor koken steeds weer nieuwe gerechten en smaakcombinaties creëert. Naast de diverse visspecialiteiten met in het bijzonder de Fruits de Mer serveren zij ook vlees-, en vegetarische gerechten. De gerechten worden ook bepaald door seizoensspecialiteiten.

Tilburg Culinair

Al sinds 1997 is Kok Verhoeven te vinden op Tilburg Culinair. Eerst onder het Geheim van de Smit en later als Kok Verhoeven. Ook dit jaar is Kok Verhoeven weer van de partij. Eigenaar Hans Verhoeven vindt het dan ook een van de leukste evenementen van Tilburg, om te zijn én om te werken. De tent van Kok Verhoeven wordt aangekleed zoals ook het restaurant is aangekleed. De kenmerkende bar tafel is nagemaakt en ook de stoelen en lampen zijn precies zoals in het restaurant.

Hans ziet zijn tent op Tilburg Culinair dan ook als verlengstuk van het restaurant. Daarom is er bewust voor gekozen het interieur hetzelfde te houden als in het restaurant. Maar ook door gerechten te serveren die men in het restaurant zelf kan eten. Zo kun je ook dit jaar weer de heerlijke garnalenkroket komen eten.
Hans merkt dat deze garnalenkroket ook bij het jongere publiek goed in de smaak valt. Hij vindt het leuk om te zien dat ook jongeren zich aangetrokken voelen tot Culinair Tilburg.

Omdat het thema dit jaar ‘Koninklijk Culinair’ is, heeft Kok Verhoeven dan ook gekozen voor de Koningskrab. Deze Koningskrab met parelgort wordt aangemaakt met tomaat en komkommer, kokkelvlees en dressing van kokkelvocht. De amuse blijft nog een verrassing, deze zal elke dag anders zijn, afhankelijk van het weer.

Er is dus weer van alles te zien en te proeven bij Kok Verhoeven, dus kom eens langs en laat je verrassen