Walk of Fame Tilburg 2009 wordt opnieuw uitgebreid

Donderdag 6 augustus wordt de Walk of Fame Tilburg 2009 in de Alexanderstraat opnieuw uitgebreid. Vier locale beroemdheden, genomineerd door hun mede-Tilburgers, onthullen deze dag hun eigen Walk of Fame tegel. Deze feestelijke gebeurtenis wordt weer opgeluisterd door een muziekensemble van Fontys Hogeschool en gepresenteerd door stadsdichter Frank van Pamelen. De ceremonie start om 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Boegbeelden van Tilburg

Bekend in heel Tilburg onder de namen 50 cent, De Gulden Heer en D'n Halven euro. Maar hij heet eigenlijk Jan Schellekens en mag als lokale beroemdheid natuurlijk niet ontbreken in een Walk of Fame.

Dat geldt ook voor Pater Poels, de man die ooit s' nachts door de stad fietste om brood te bezorgen bij mensen die in de problemen zaten. Inmiddels helpt hij met zijn vrijwilligers nog dagelijks honderden mensen. Een unieke man die zich al zijn hele leven belangeloos inzet voor zijn medemens.

Vrijwilliger in hart en nieren

Frans Coolen is al jaren werkzaam binnen Scouting Peerke Donders. Zijn mede scouting leden noemen hem de beste vrijwilliger van de groep omdat hij altijd en overal voor iedereen klaarstaat. Zo heeft hij zich met succes hard gemaakt voor nieuwe huisvesting voor de Scouting groep.

Ambassadeur van Tilburg

Pieter Korremans rijdt een aantal keer per week met een volle touringcar door Tilburg. Hij verzorgt namelijk de Tilburgse citytour en doet dit met zoveel enthousiasme en hart voor de stad, dat hij zelfs de geboren en getogen Tilburger nog kan verrassen.

Dertig tegels voor bekende en onbekende Tilburgers

In totaal zullen dertig Tilburgers een tegel krijgen in de speciaal voor de gelegenheid volledig verbouwde straat. Naast een compleet nieuwe bestrating dankzij Zoontjens, is de straat ook feestelijk aangekleed. Zo zijn er levensgrote portretten te zien van de bekende Tilburgers die een eigen tegel mogen onthullen. Ondanks het feit dat Kluun pas in december zijn eigen tegel krijgt, hangt zijn beeltenis al prominent naast de eerste ontvanger van de gewilde tegels, Guus Meeuwis.