Week van de Dialoog afgesloten met uitreiking Dialoog Award

De Week van de Dialoog, die van 2 t/m 9 november in de gemeenten Tilburg, Oisterwijk, Loon op Zand, Riel, Biezenmortel en Waalwijk gehouden werd,  is vrijdagavond met een terugblik afgesloten. Tijdens deze drukbezochte avond, gepresenteerd door Meike de Jong, werd voor de tweede keer de DialoogAward uitgereikt. Deze wissel-Award is een pentekening, gekleurd met de kleurtechniek Couechne, van de Tilburgse kunstenares Anna Reinders. Dit jaar is het kunstwerk overhandigd aan Jan de Bie uit Tilburg.

De Bie draagt de doelstelling van de dialoog, het verbinden van mensen met elkaar, voortdurend uit. Hij is daarin creatief en inventief. Bovendien heeft hij als eerste voorzitter een grote bijdrage geleverd aan de oprichting van de Stichting Tilburg in Dialoog. 

Tijdens de Week van de Dialoog gingen bijna 850 mensen, verdeeld over 115 dialoogtafels die op 85 verschillende locaties stonden, in dialoog over het thema lef. Er werden 130 gespreksleiders getraind in de dialoogmethodiek. Er waren dit jaar, naast tafels met een bijzonder thema, ook kinderdialogen, een wandeldialoog, Engelstalige dialogen, dialogen op middelbare scholen en nachtdialogen in Abdij Koningshoeven.

De organisatie start binnenkort met de voorbereidingen voor het 1e lustrum van de dialoog in Tilburg en wijde omgeving in november 2013.